Skip to content

Vecka 38 – Koh Lanta

Veckobrev 38 – Koh Lanta

Tänk så fort denna vecka gick! Arbetet i de olika grupperna har verkligen kommit igång och det sjuder av aktivitet på skolan…

Morgonsamlingarna
På måndagens morgonsamling hade vi massage. Barnen fick massera varandra två och två. Marika läste en berättelse och barnen gjorde rörelser till. I tisdags samtalade vi på samlingen om skillnaden mellan nyheter och skvaller, vi gjorde även viskleken som bjöd på många skratt. I onsdags var det två nya huvudpersoner bland barnen som var veckans kompisar. Vi avslutade samlingen med att lära oss mer om veckodagarnas färger. På storsamlingen i torsdags gjorde vi RAR-övningar tillsammans. Veckan avslutades med ett quiz på veckans kompis. Under tiden den rättades, passade vi på att leka en lek med hjälp av en kortlek.

Idrotten
I tisdag valde vi at skjuta på idrotten, eftersom det regnade så mycket. Vi hade idrott på onsdagen och torsdagen istället. Denna vecka har vi avslutat friidrotten. Eleverna i årskurs nio har filmat sina insatser för att kunna skicka in det till lärarna i Sverige. Vi har även lekt den populära leken “näsduken” där man duellerar och jagar varandra. Stafetten “evigheten” blev riktigt spännande!

Batik 26/9
Nästa vecka händer det spännande saker på skolan! På måndag ska barnen i åk 1-6 få prova på att göra batik. En av öns lokala hantverkare kommer och lär ut tekniken åt oss. Det är bra om barnen har oömma kläder på sig.

Meditation 27-28/9
På tis och ons kommer Annelie och lär ut meditation åt oss. Alla barnen från åk 1-9 kommer att få prova på att meditera under dessa två dagar.

Förskolan
Förskolan har börjat med egna samlingar inne hos sig på morgonen. Vi är med på den gemensamma samlingen på torsdagar i salan.

Efter maten har vi börjat ha en läsvila och barnen tycker om att lyssna på sagor. Favoriterna just nu är “Vilse i mumindalen” och” Bilverkstaden”.

Vi började veckan med att hälsa ett nytt barn välkommen till oss. Barnen hade skapande både tisdag och onsdag då vi målade och klippte och klistrade. Vi lekte lekar i salan i torsdags och idag fredag har vi varit i poolen.

F-2:an
Denna vecka har vi fortsatt att upptäcka Vintergatan. Vi har undersökt månen och dess rörelse. Vi har tagit oss längre ifrån vår jord och tittat på de olika planeterna i vår galax.

På engelskan har vi övat oss i att hälsa på varandra och fråga hur vi mår. Vi har precis avslutat vår högläsningsbok “Ligan på Koh Lanta”. Kul med en bok där alla elever känner igen sig.

3-6:an
Under veckan har vi arbetat med det sista R:et i vår värdegrund. Barnen fick först själva tänka till vad de tycker att “Respekt för mig själv” skulle kunna vara. Sedan hade vi en gemensam diskussion. Det var inte helt enkelt att formulera tankarna i ord, men vilka kloka saker de sa!

Vi har gjort en bilduppgift i veckan, där vi ritade av många olika föremål och färglade dessa. På hemsidan kommer ni snart att få se smakprov på alstrena.

I vårt skrivprojekt har vi denna vecka arbetat med hur man kan planera sin berättelse med hjälp av tankekartor. Alla har också börjat skriva berättelserna till dessa och kommer att fortsätta med texterna nästa vecka. Gruppen har även kommit igång fint med sin läsning efter sommaruppehållet. Det finns många bra böcker på skolan att läsa. Alla verkar ha hittat sin favoritserie. Flera har skrivit fina bokanalyser som de ska få presentera för de andra.

7-9:an
Vi tackar de äldsta barnen som planerade och höll i storsamlingen i torsdags! Det gjorde ni riktigt bra! Roligt att så många föräldrar också kunde komma! I klassrummet jobbar gruppen på i en mängd
olika ämnen. Det är allt ifrån primtal i matematik, franska glosor, första världskriget, klimatzoner och bildanalys av Mona Lisa med fina resultat!

 

Hoppas att ni alla får en härlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar
Personalen på Sanuk

Du kan se bilder från veckan i:
september 2011 – skolan >>
september  2011 – förskola/barnklubb >>