Skip to content

Veckobrev 37 – Hua Hin

Veckobrev 37 – Hua Hin

Så hade det äntligen blivit dags för skolan i Hua Hin också att slå upp sina portar för en ny spännande säsong! Det är med extra stor glädje vi gör det i år eftersom skolan vuxit sig till att bli, precis som Sanukskolan på Koh Lanta, en helårsskola. Intresset för skolan är mycket stort på orten och anmälningarna fortsätter att strömma in. Förberedelserna för skolstarten har pågått i flera veckor. Lokalerna och trädgården har iordningställts och poolen redo för badare. Nu var det bara alla elever som fattades och som vi längtade efter att de skulle komma….

Åk 3-7
Det var ett glatt och pirrigt gäng som kom med sina föräldrar på måndagen. Vi började med att lära känna varandra genom att göra en namnlek. Varje skoldag på Sanuk börjar med en gemensam morgonsamling. På de andra morgonsamlingarna under veckan övade vi på thai, såg på nyheter och diskuterade reportagen samt gjorde en samarbetsövning.

Eleverna som började skolan visade sig vara jätteintresserade av att lära sig prata thailändska. Vi bestämde tillsammans att under veckan gå igenom vanliga hälsnings- och artighetsfraser samt siffrorna till 100. En av dagarna var riktigt varm, så vi hoppade ner i skolpoolen och övade med hjälp av en boll att räkna där istället. Oj, så fort de lärde sig allt detta! Att kunna prata lite av värdlandets språk öppnar verkligen upp oanade dörrar… Vi fortsätter att öva på fler ord nästa vecka igen.

På idrotten hade vi styrke- och konditionsträning denna vecka. Vi hade cirkelträning i form av ett stationssystem inomhus. Vi gjorde armhävningar, situps, hoppade på ett ben och jämfota, plankan, ”superman”, hoppade hopprep och mycket annat. Vi hade även simträning i poolen och spelade fotboll.

Arbetet i de olika ämnena har kommit igång väl. Alla eleverna har individuella planeringar som de har arbetat flitigt med. På fredagen utvärderade och reflekterade vi kring veckan som varit och konstaterade tillsammans att vi redan längtade till måndagen…!

Vi önskar er alla en trevlig helg!
Väl mött på måndag igen!

Önskar Personalen på Sanuk