Skip to content

Vecka 37 – Koh Lanta

Veckobrev 37 – Koh Lanta

Visst har ni föräldrar också lagt märke till den fina stämningen och gemenskapen som vuxit fram mellan barnen på skolan? De månar om varandra, leker och har roligt ihop, stora som små. Vilken lycka för oss att få arbeta med detta härliga gäng!

Klong Khong-utflykten
I tisdags gjorde vi en utflykt till Klong Khong-stranden. Alla barnen, från förskolan och upp till åk 6 var med. Väl framme, började vi med att utforska stranden tillsammans. De yngsta byggde sandslott, andra lekte i floden eller provade balansera på den tunga stocken. Sedan fick barnen i uppgift att två och två skapa ett konstverk av sand och strandfynd. När paren var klara, fick de presenterade sina fina konstverk för de andra. Vi fick skynda oss att titta på verken eftersom tidvattnet var på väg upp.

Innan vi åkte hem gjorde vi några andra samarbetsövningar högre upp på land också. Tillbaka på skolan var det skönt med ett svalkande dopp i poolen innan vi gick och åt lunch. På eftermiddagen skrev barnen om utflykten till sina Thailandsböcker. De verkade nöjda och ser redan framemot nästa! Har ni sett de fina bilderna i galleriet?

Morgonsamlingarna
På måndagens morgonsamling tävlade vi den rafflande ”billeken” där det gällde att addera talen på tre tärningar. Hittade man summan på sin bilbricka, fick man ta ett steg mot målet. Bilarna verkade vara lite olika snabba… På de andra morgonsamlingarna har vi fortsatt med veckans kompis, nyheter och lärt oss mer thai.
På veckans storsamling var temat RAR. En grupp barn presenterade tankarna som samtliga elever på skolan haft om det första R:et genom en liten teater. Vi avslutade med att göra övningen ”knuten” tillsammans.

Idrotten
Idrottslektionen i tisdags utgick eftersom vi var på utflykt istället. På tordagens lektion värmde vi upp med joggning, sträcka beroende på ålder. Sedan övade vi på häcklöpning, lekte ”svansleken” och avslutade med en konditionsövning. Alla kämpade på riktigt bra hela passet!

Veckobreven
Veckobreven kommer i fortsättning både att finnas att läsa på hemsidan och på skolans anslagstavla.

Förskolan
Förskolan började veckan med att hälsa två nya barn välkomna till oss. Vi var på en gemensam utflykt med skolan till stranden Khong Khong där vi lekte på stranden och hade det mysigt tillsammans. Vi badade i poolen efter utflykten. Barnen är nyfikna på sagor och vi läser mycket både på förmiddagar och eftermiddagar. Ute har vi övat oss på att gå balansgång och i veckan hittade vi en spindel och en fjäril på väggen utanför förskolan som faschinerade barnen.

F-2:an
Denna vecka har vi arbetat hårt med att skriva. Vi har arbetat med att skriva hela meningar och att använda oss av stor bokstav och punkt. Vi har skrivit kortare sagor och introducerat begreppen person, plats och problem.  Vi har skrivit stafettberättelser som gav oss alla ett härligt skratt.
På matten har vi arbetat med många olika saker. Några har tränat på tiokompisar, någon på lilla subtraktionstabellen och några på att dela tal och begreppen hälften och dubbelt. Vi har lärt oss om våra olika årstider och årets månader. Vi har sjungt månadssången. Oj, vad bra det lät!

3-6:an
Även i denna grupp har det skrivits mycket i veckan. Skrivprojektet har fortsatt med olika sorters skrivövningar. De har generöst delat med sig av sina texter, gärna läst upp dem vilket är roligt. De får många tips och uppslag av varandra.

I geografin har det arbetats vidare med många olika saker. Några har börjat fördjupa sig i landskap, andra Norden och världen. Det ska bli roligt att höra redovisningar om dessa senare under terminen.

På fredagarna kommer barnen att ha med sig sina loggböcker hem. Där kan ni se lite mer vilka saker vi arbetat med under veckan. Skriv gärna en kommentar ni föräldrar också till era barn! Av uppmuntran växer man!

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar
Personalen på Sanuk

Du kan se bilder från veckan i:
september 2011 – skolan >>
september  2011 – förskola/barnklubb >>