Skip to content

Veckobrev 36 – Koh Lanta

Veckobrev 36 – Koh Lanta

Den här veckan har vi kommit igång ordentligt med vårt skolarbete i alla grupper.

Vi hade vårt första thai-tema i onsdags och det var ett besök i templet, där vi fick träffa en munk. Vi lämnade gåvor till munkarna, sedan vi fick välsignat vatten på oss och alla fick varsitt armband. Besöket avslutades med att alla elever fick slå tre gånger i gonggongen, som en hälsning till Buddah.

På torsdagens storsamling redovisade eleverna i 1-5 besöket genom att spela upp en liten teater för övriga elever och föräldrarna.

På idrotten hade vi en joggingtur på stranden, för att öva inför Lantajoggen. Lantajoggen är vår version av Skoljoggen, som går i Sverige.

 Förskolan

Den här veckan har vi arbetat med att lära känna vår miljö och arbeta in förskolans rutiner. Vi har utgått från de intressen barnen visat och vävt in lärandet i vardagssituationerna. Ett intresse har varit att baka olika sandkakor i förskolans leksala och pedagogerna har blivit bjudna både på latte och köttfärs i ugn. Hur ska vi då betala för dessa rätter, jo med snäckor som vi har plockat på stranden!

Inne på förskolan har det varit fullt upp med lek med olika sjödjur såsom bläckfisk, fiskar, sköldpaddor och rockor. Detta intresse har vi också tagit med till samlingen där vi har sjungit om hajarna och lekt kims lek med sjödjuren.  Vi tränar på att räkna både på svenska, norska, thai och englska och det sker naturligt under dagen. Hur många armar har fläckfisken, hur många ben har ödlan och mår många är vi här idag.  Efter tempelbesöket har förskolebarnen ritat och återberättat det de har varit med om.

 Åk 1-3

Under veckan har vi bland annat förberett vårt besök i templet genom att arbeta med buddhismen. Eleverna har fått sina matteböcker, som de arbetar mycket flitigt i. Vi har också läst mycket under veckan och arbetat en del med läsförståelseuppgifter.

 Åk 3-5

Vi har bland annat arbetat med matematik och svenska. I svenskan har vi pratat om hur en bra kompis ska vara och diskuterat olika ords betydelse, om de är positiva eller negativa. Det blev en bra och intressant diskussion med många olika och spännande infallsvinklar.

 Åk 6-9

Den här veckan har eleverna verkligen kommit igång med sina arbeten. De har varit riktigt flitiga och klarat uppgifter som de innan inte trodde de skulle fixa. Det är väldigt kul att se! Förra veckan gjorde vi arbetsplaneringar till var och en av eleverna, vi utvärderade dessa på mentorssamtalet i fredags och gjorde därefter en ny planering för nästa vecka. På idrotten den här veckan har vi inlett området racketsporter. En av eleverna i gruppen, som spelar pingis, visade slag och förklarade regler. Vi övade sedan på slagen och spelade dubbelmatcher.

 

Nästa vecka ska vi ha ett nytt thai-tema, då åker vi till regnskogen. Tänk på att ha ett par skor som är bra att gå i, gärna gympaskor. Skorna kan bli smutsiga och blöta. Ta med myggmedel, vattenflaska och badkläder. Vi äter lunch när vi kommer tillbaka till skolan.

 Trevlig helg önskar personalen på Sanuk