Skip to content

Veckobrev 36 – Hua Hin

Veckobrev 36 – Hua Hin

Vi började veckan med en lugn stund tillsammans. Två och två fick alla göra en massagesaga på varandras ryggar.

Veckans första idrottspass gick i friidrottens tecken med att springa 60 m, kulstötning och längdhopp på stranden. Tänk vad lyxigt att kunna hoppa precis hur långt som helst i den näst intill oändliga sanden! Det andra idrottspassets höjdpunkt var nog uppvärmningen då man tillsammans i lag skulle träffa en hink med en ärtpåse och därefter flytta fram lagets ärtpåse snabbast från kona 1 till 20. Antingen kunde man bara flytta sin egen ärtpåse framåt ett steg eller så kunde man vara taktisk och flytta tillbaka något annat lags ärtpåse ett steg… Det var full aktivitet bland allihopa. Glasklart eller hur!

På storsamlingen utmanade barnen föräldrarna i leken “Kroppsdel mot kroppsdel”. En lek som tränar både samarbete och att våga tänja på integriteten. Lite svettigt men oj så roligt!

Vecka avslutades med ett thaitema och då lärde vi oss göra blommor av papper. Den 26 oktober så läggs pappersblommor ut, i hela landet, för Thailands förra kung. Ni som är här i Thailand just nu kanske har sett att det tillverkas pappersblommor lite överallt.

 

Förskola/ F-klass

Vi har denna vecka bekantat oss med rimord. Vi har läst rimsagor, klappat rimramsor och hittat på egna rimord.

Barnen fick också en utmaning att hitta sina bokstäver i en tidning, klippa ut och klistra i rätt ordning och vi har utökat med några fler frukter på thai, målat vår favoritfrukt och tränat på att räkna till 10.

Barnen var sugna på att få dega, som de säger, och vips så blandade vi till en blå härlig play-doh deg som har varit veckans hit. Även poppis bland de äldre…

År 1-9

Den här veckan så har två elever i år 6 sytt ett pennfack. Det började med en skiss och tygletande till att trä symaskinen, nåla, klippa och sy till färdigt arbete. Bra jobbat!

En elev i år 3 har skrivit en spännande berättelse om en orm som han sedan textförbättrade med adjektiv och tidsord. Roligt när man ser så snabb utveckling.

De yngsta eleverna har arbetat med bokstäver och skrivit enkla texter, räknat med addition och subtraktion och spelat engelska spel. Några elever valde ut egna engelska glosord som de blev förhörda på under fredagen.  

Ett par av de äldre eleverna jobbar med tiopotenser, prefix och procenträkning inom matematiken. Det har även arbetat med jorden, årstider, bergskedjeveckning, deltan mm inom NO och SO.

Veckan avslutades med thaikurser där vi tränat på att namnge olika grönsaker samt lära oss några användbara uttryck. Vill du ha? Au mai kaa/kap? Jag vill inte ha. Mai au kaa/kap. Kaa säger tjejerna och kap säger killarna.

Tänk vad mycket vi lärt oss på bara en vecka!

Nästa vecka

På tisdag och torsdag har vi idrott. Vi kommer att ha badminton och bandy. Alla kommer ombytta och klara till morgonsamlingen och skicka med vanliga kläder som ombyte. Glöm inte handduk eller sarong, badkläder, gymnastikskor, vattenflaska. Smörj in era barn med solkräm redan på morgonen och skicka med så det finns en extra flaska på skolan.

 

Pop kan mai wan jan!

 

Önskar personalen på Sanuk