Skip to content

Veckobrev 35 – Koh Lanta

Veckobrev 35 – Koh Lanta

Nu har vi äntligen haft den första skolveckan på Sanuk. Vi har haft tolv glada skolbarn här.

Fokus under veckan har varit att lära känna varandra. Vi har haft gemensamma samlingar i salan på morgonen där vi ha lekt olika namnlekar.

Vi har hunnit med två idrottslektioner på stranden, där vi har lekt lekar och kastat kokosnötter. Idrottslektionerna avslutades med ett uppskattat poolbad.

På vår storsamling hade vi en tipspromenad som handlade om Sanuk och om pedagogerna som arbetar här. Vi har tränat på vår Sanuksång, som även går att lyssna på på vår hemsida.

Åk F-5 

På förskolan har det varit en tjej, i 1-3 går det just nu två tjejer och en kille och i 3-5 har det under veckan varit en tjej och tre killar. Redan nästa vecka får vi fler nya kompisar i klasserna.

Under veckan har vi bl.a. varit på stranden och byggt sandslott. Eleverna fick sedan utgå från sina byggen och skriva berättelser till dem. Vi passade också på att ta våra ”hoppbilder” när vi var på stranden.

Eleverna 1-5 har fått välja varsin läsebok och de har också fått göra bokmärken. Vi ser en stor läsglädje hos eleverna och vi har haft en lässtund varje dag under veckan.

Vi har avslutat varje dag tillsammans i salan där eleverna har fått reflektera över dagen – ” När jag kommer hem ska jag berätta om…”.

Åk 6-9

Vi har precis som alla andra grupper träffats för första gången och startat upp arbetet den här veckan. Vi har haft en ganska lugn start och lärt känna varandra litegrann. Vi är för närvarande fyra elever, tre killar och en tjej i gruppen. Den här veckan har vi jobbat tillsammans med övriga skolan på idrotten, men redan nästa vecka kör vi igång med egen planering. Det första området vi ska jobba med är racketsporter.
Under veckan har eleverna arbetat utifrån sina egna planeringar antingen från Sofia Distans eller från Sanuk. För Sofia Distanseleverna har det mycket handlat om att bekanta sig med systemet. Det är lite annorlunda att arbeta på distans. Nästa vecka drar arbetet igång på allvar och vi kommer då starta med vår eftermiddagsundervisning mellan 14 och 16 på måndagar och onsdagar.

På tisdag nästa vecka ska vi alla besöka templet. F-5 kommer att arbeta med buddhismen både innan och efter besöket. Tänk på att eleverna ska ha kläder som täcker axlar och knän. Om man inte har med sig något som täcker knäna går det bra att ta med sig en sarong. Tänk också på att eleverna inte ska ha några orangea kläder på sig.

Hoppas att ni alla får en härlig helg önskar personalen på Sanuk