Skip to content

Veckobrev 35 – Koh Lanta

Veckobrev 35 – Koh Lanta

Nu har den första veckan på läsåret äntligen börjat här på Sanuk. Den har gått otroligt snabbt, så är det när det är roligt. Vi har haft upprop och lärakännaövningar i vår fina sala. Nu kan vi varandras namn och vi har fått nya vänner i olika åldrar. Vi har valt ut en ” veckans kompis” som blir intervjuad inför alla på skolan i början på veckan. De andra ska lyssna så noga de bara kan och i slutet av veckan så gjordes det första quizet som handlade om veckans kompis. De som har lyssnat riktigt bra vinner ett pris. Sanukare brukar vara bra lyssnare och det bevisades denna vecka, alla fick så många rätt så att vi måste fira nästa vecka med något gott.

I veckan har vi även haft beachbandy på stranden och tagit ett dopp i poolen efteråt. På stranden mitt under matchen så kom en stor eremitkrabba gående. Klart den måste undersökas en stund innan matchen fortsatte. Det kan hända en hel del i Sanuks idrottshall som är på stranden.

Årets första storsamling i torsdags var också fantastisk. På den fick vi lära känna alla föräldrar som var med och bidrog med lek och skratt, tack!

Skolår 4-5

Arbetslusten har varit stor och många ämnen är nu igång. Vi har bekantat oss med läromedel, tekniska hjälpmedel och pratat om studieteknik. Hur lär jag mig bäst?  Den här veckan har vi lärt oss veckodagarnas namn på Thai och hur man frågar vilken dag det är. Det är svårt men roligt. Vi avslutade veckan med en bildlektion där vi arbetade med vattenfärg. Vi målade färgskalor och sedan på det, konturerna av en stad. En bra vecka i skolan med många nya kunskaper.

Skolår 6-9

Även i 6-9: an har vi kommit igång snabbt trots ny teknik för de eleverna som arbetar med Sofia Distans för första gången. Vi har alla arbetat en hel del med biologi, djurceller och växtceller har sexorna arbetat med. Matspjälkningen har bearbetats och diskuterats i åk 8 och sjuorna har skaffat sig kunskaper om urdjur och alger. Viktiga frågor om demokrati har vi börjat nosa på, intressant och lite svårt men det ligger verkligen i tiden nu när det snart är val i Sverige.

Nästa vecka

På tisdag ska vi ut till regnskogen. Skolbussen går från skolan 08.30. Glöm ej vattenflaska, badkläder, sarong/handduk och bra skor som sitter fast på foten. Ha en väska som du kan sätta fast på kroppen, t.ex. en ryggsäck. Ta även med ficklampa om ni har.  Ät en ordentlig frukost denna morgon.

Trevlig helg!

Väl mött nästa vecka!

Önskar personalen på Sanuk