Skip to content

Veckobrev 35 – Hua Hin

Veckobrev 35 – Hua Hin

Vi började veckan lite lugnt med ansiktsmassage där barnen fick jobba i par, stora och små.

Vårt första Thaitema blev att besöka ett närbeläget buddhisttempel som vi åkte till med tuk-tuk. Vi fick vara med om att “vaja” till Buddha, ge gåvor och bli välsignade av en munk. I templet fanns även de buddhastatyer som representerar de olika dagarna. Spännande och lärorikt. På storsamlingen fick eleverna redovisa genom ett litet uppspel för föräldrarna.

På idrotten började vi med att leka “Svanskull” gemensamt. Därefter blev det friidrottsträning för skolbarnen och Röris för förskolan.

Efteråt var vi väl värda ett svalkande dopp i poolen.

Vi avslutade veckan med bildlektion där vi målade en varsin fotselfie. Parallellt med bildlektionen så har vi haft thaikurs 1 för de nya eleverna och thaikurs 2 för våra återvändare. Vill ni lära er lite thai så är det bara att fråga era barn. De ska nu vara igång med att räkna, kunna veckodagarna, några färger och kunna säga några enklare fraser.

Förskolan/Förskoleklass

Inför tempelbesöket funderade vi på vad vi visste om munkar och vad vi ville veta mer. Det var mycket fokus på hur de ser ut och varför. När vi kom tillbaka från templet hade vi svaren på våra frågor och alla fick rita bilder föreställande munkar.

Vi har jobbat vidare med färger på thai och även haft lite matte med att sortera efter storlek, både med hjälp av kroppen och av saker.

År 1-9

Redan efter en vecka så har eleverna blivit riktigt duktiga på att skriva en egen planering för sin vecka. Den här planeringen följer vi sedan under resten av veckan och utvärderar hur det har gått på fredagen.

I onsdags så tittade vi på lilla aktuellt via svtplay. Ett bra sätt att hålla sig ajour med vad som händer i Sverige och övriga världen. Fråga era barn varför en del hundar har blivit blå i Mumbay, Indien?

I torsdags tränade vi friidrott på skolgården. På tisdag nästa vecka förflyttar vi oss till stranden för friidrott, snacka om lätt att träna på längdhopp! 🙂

De yngre eleverna har arbetat med läsförståelsehäften, läst i sina böcker, räknat med bl a geometriska figurer, klockan och enkel taluppfattning. De kastar sig även in i engelskan med liv och lust! De räknar, lär sig färger och spelar enkla tärningsspel på engelska.

Två 6:or arbetar med media och dess påverkan på våra val och beteenden. En annan 6:a räknar med procent och fördjupar sig inom universum. En av de äldsta eleverna arbetar med att göra en textanalys av en musiklåt från en favoritgrupp som han själv har fått valt. Den äldsta eleven jämför bl a skillnaden mellan hur killar och tjejer uppfattar teknik.

Nästa vecka

På tisdag och torsdag har vi idrott, vi kommer att fortsätta med friidrott. Alla kommer ombytta och klara till morgonsamlingen och skicka med vanliga kläder som ombyte. Glöm inte handduk eller sarong, badkläder, gymnastikskor, vattenflaska. Smörj in era barn med solkräm redan på morgonen och skicka med så det finns en extra flaska på skolan.

 

Ha en underbar helg!

Önskar personalen på sanuk