Skip to content

Veckobrev 35 – Hua Hin

Veckobrev 35 – Hua Hin

Att börja veckan med avslappning är riktigt skönt. En mjukstart som gör att dagen blir riktigt bra. I måndags bjöd vi varandra på ansiktsmassage med en pensel. Vi drog penseln mjukt och långsamt över pannan, näsan, kinderna och halsen.

Vi har varit iväg på Muay Thai, vilket då blev veckans thaitema. Vi har pratat lite om själva sporten. Genom Muay Thai lär man sig en del om den thailändska kulturen. Inför ett pass ska man värma upp och fokusera. Släppa alla tankar och bara vara här och nu. För att lära sig tekniken kring sporten så gäller det att ha en god kroppskontroll och har man inte det innan så tränas den upp i Muay Thai. Musik spelas ofta och när man ställer sig i position, sparkas och boxas så rör man sig till rythmen.

På rasterna har eleverna, oavsett ålder, byggt pussel tillsammans och tävlat om vem som lägger pusslet snabbast. Så mycket pussel har det blivit.

Åk 2-8

I matten har de yngre eleverna kommit långt. De är färdiga med det första kapitlet om Tal och är nu på gång med addition. De andra har gjort diagnoer och testat sig själva. Nu är de igång med att fördjupa sig och förbereda sig inför prov. Det har varit lite klurigt med att förstå binära tal. Men eftersom eleverna är riktiga matematiker så har även det lösts sig.

I engelskan har det tränats siffror och färger. Några har skrivit presentationer och springer runt och ställer en masssa frågor till varandra som skrivs ner.

De äldsta eleverna översätter längre texter och gör egna glosor, plus att de jobbar med övningar till texterna. En åk 6:a har valt att fördjupa sig i Sydafrika, ett land där folket talar engelska. Eleven redovisade sitt arbete idag, fredag, muntligt. Lite pirrigt men ortoligt nyttigt. Mycket bra jobbat och intressant!

Vi har jobbat vidare med samhällskunskap också. Vi har samtalat och diskuterat om hur vi arbetar i skolan, varför vi går i skolan, om “skollagen” och vem som bestämmer i skolan. En fråga pratade vi om en hel del : “ Varför får inte rektor själv hitta på vad eleverna ska lära sig i sin skola?”

I svenskan har det rimmats och vi har också arbetat med ordspråk. De äldre skriver tidningstexter med lockande rubriker, intressanta ingresser och passande brödtexter.

Nästa vecka:

Vi har idrott på tisdag och torsdag. Alla kommer ombytta och klara på morgonen och har med sig vanliga kläder i ombyte. Ha med badkläder och handduk eller sarong. På tisdagens idrott åker vi iväg och har styrka på stranden och kanske tar ett dopp om havet är lugnt.

 

Ha en underbar helg!

 

Önskar personalen på Sanuk.