Skip to content

Veckobrev 34 – Hua Hin

Veckobrev 34 – Hua Hin

Äntligen har vi dragit igång första läsåret och 21 pirriga och glada barn och elever möttes oss i måndags, både nya och gamla sanukare. Denna första vecka har präglas av lärakännalekar och gemenskapsövningar. På bara några dagar har vi hittat rutiner och kommit in i en skön lunk tillsammans i  de mindre grupperna och i den stora gruppen. På morgonsamlingarna har vi haft avslappning, sagt våra namn med rörelser och lekt en lek som heter Amöba. Den går ut på att man först är en amöba som simmar omkring, amöban möter en annan amöba och kör “sten, sax, påse” och vinnaren utvecklas till en kackerlacka. Därefter utvecklas man till en kanin, en gorilla och avslutningsvis superwomen/man = toppen av evolutionsutvecklingen.

På idrotten har vi lekt lekar som “första paret ut”, flaggkull, “15” , “banankull”, “danskull” och “land, skepp och hav” och förstås badat i vår fina pool.

Fredagen avslutades med ett gemensamt bildpass där vi målade tillsammans till musik. Alla började att måla på ett eget papper och när musiken tog slut så böt vi papper till den som stod bredvid och tog vid där den andre hade slutat.

Förskola/ Förskoleklass

Vår första vecka har varit full av nyfikenhet och energi. Vi fokuserat på att lära känna varandra i gruppen genom att; leka, skapa i olika material och hitta nya rutiner. Vi har bl.a. ritat självporträtt i pastellfärger. Samt skapat fjärilar med hjälp av fotavtryck.

År 1-3

Att få nya och fina skolböcker har varit spännande. En elev var så stolt och sa “ tänk att det står 2A på min bok, jag går inte i ettan längre!” Ivern att sätta igång och arbeta har varit stor och vi har hunnit med mycket. Vi har tränat på att skriva fint med både stora och små bokstäver. Vi har satt igång att räkna med 100 och 1000. Ett nytt ämne har några börjat med, engelska! Vi har räknat på engelska och lärt oss några färger.

Eftersom det är val i Sverige snart så har vi pratat om skillnaden mellan demokrati och diktatur och  lärt oss innebörden av dessa begrepp. Vi har pratat om vad ett parti är. Vi har också samtalat om begreppet yttrandefrihet.

Vi har avlsutat dagarna med att läsa en bok tillsammans som heter “Häxdoktorn” spännande och rolig bok.

År 4-8

Nu har skolan börjat! Äntligen! Vi har lärt oss varandras namn, lite om våra intressen och alla tycker att det är så kul att spela kort med varandra på rasterna. Vi har så klart börjat med skolarbetet. I matematik har vi jobbat med decimaltal och taluppfattning. I samhällskunskap har vi tittat på film och pratat om demokrati och val, och det ska vi fortsätta med några veckor framöver. Alla har börjat läsa en bok på svenska, de flesta har valt att läsa deckare! I svenska har vi bekantat oss med återberättande texter och i biologi har vi introducerats i växternas rike.

Nästa vecka

Idrott

Tisdag och torsdag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Nu ligger det bilder på hemsidan som visar var vi gjort under veckan.

 

Ha en underbar helg!

Önskar personalen på sanuk!