Skip to content

Veckobrev 34 – Hua Hin

Veckobrev 34 – Hua Hin

Äntligen blev det dax att börja skolan igen efter ett långt skönt sommarlov! Nya och gamla bekantskaper samlades för en ny termin på Sanuk.

Vi har under veckans samlingar fokuserat på att lära känna varandra genom lekar och samarbetsövningar. Vi har även tränat på veckodagar, dagens färg och att räkna på thailändska. På storsamlingen passade vi på att lära känna föräldrarna också med hjälp av leken “knuten” och en presentation. Vi tränade på “Sanuksången” och “Hejdåsången” på fredagens morgonsamling.

På idrotten har det varit full fart med olika kull-lekar, flaggan och härligt svalkande bad i poolen.

Förskolan/Förskoleklass

Våra första dagar tillsammans har vi fokuserat på lek,samarbete och att lära känna varandra. Vi har bl a ritat, läst böcker och byggt mycket med lego.

År 1-9

Under första arbetsveckan så har fyra ”långisar” av de äldre eleverna, som läser via Sofia Distans, arbetat utifrån sina egna planeringar. Två har jobbat med att läsa en dagbokstext för att sedan återberätta den skriftligt med egna ord och tankar i jag-perspektiv, de har räknat med decimalform och tränat på olika engelska ord via youtube. En elev har gjort en porträttbild av en klasskompis med silkespapper och den äldsta eleven har bl a lyssnat efter vilka musikinstrument man kan höra i en låt.

En av ”kortisarna” bland de äldre eleverna har fördjupat sig inom samhällsekonomi och skapat sig en egen stad ”Utopia” där han utifrån vissa förutsättningar ska välja hur han vill använda stadens pengar på bästa sätt till sina invånare.

Några av de yngre eleverna har arbetat med taluppfattning, att skriva siffrorna och bokstäverna åt rätt håll, tränat läsförståelse samt ägnat sig åt tärningsspel. Andra har skrivit faktatexter om djur och fått sin första workbook i engelska. Dessutom har vi tränat några ord även på Thailändska. Ni som var med på föräldrafikat har ju redan fått prova på! Tänk vad roligt och spännande det är att lära sig ett nytt språk.

Nästa vecka

Tisdagens idrottspass är inställt då vi istället ska iväg på tempelbesök. Alla har på sig sina sanuktröjor på tisdag och har kjol eller byxor som täcker knäna. Har ni inte lång kjol eller byxor/ shorts så packa med en sarong.

På torsdag har vi idrott som vanligt, vi kommer att ha friidrott. Alla kommer ombytta och klara till morgonsamlingen och skicka med vanliga kläder som ombyte. Glöm inte handduk eller sarong, badkläder, gymnastikskor, vattenflaska. Smörj in era barn med solkräm redan på morgonen och skicka med så det finns en extra flaska på skolan.

 

Trevlig helg!

 

Önskar personalen på sanuk