Skip to content

Veckobrev 3 – Koh Lanta

Veckobrev 3– Koh Lanta

Vilken spännande och rolig terminsstart vi har haft-det blev lugnet efter stormen, som blåste in på Koh Lanta den 8 januari. Den här veckan har alla nya elever blivit varma i kläderna och vi har kommit igång med skoljobb, samlingar, thaitema, thaispråksundervisning och vår fantastiska idrott! Här varvar vi idrottslektioner på den underbara stranden och på tennisbanan med att utveckla simtekniken i poolen-vilken lyx det är och oj vad eleverna utveckla sin simfärdigheter! Det är kul att så många föräldrar kommer och tittar på eller deltar i torsdagens storsamlingar och passar på att mingla med varandra på föräldrafikat, som finns varje torsdag klockan 09.00.

Missa inte att se bilder från verksamheterna som på vår hemsida: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni även genom att gilla oss på Facebook/Svenska Skolan Thailand

Förskolan och Förskoleklassen

Förskolan har besökt Mangrove där vi åkte runt i en longtailbåt och såg makakeapor. Vi har också haft rörelse med smultronjympa o dansat bl.a jympajill och robotdans i salan. De nya barnen har arbetat med dagarna o färgerna och övar sig på deras namn. Vi har också sjungt och lekt mycket. Veckans storsamling var på stranden där vi lekte “Vad är klockan fru lejon”  och “gammelgäddan”, två lekar som vi ofta leker i förskolan.

Åk 1-2

Vi är fyra klasser i åk 1-2 och ett av våra mål den första veckan har varit att lära känna alla. Det har vi gjort genom att ha gemensamma idrottslektioner, och thaitema i blandade grupper. Vilka härliga barn vi har!

Åk 2-3

På grund av lite byggnadsarbete utanför våra klassrum har vi arbetat i poolhuset tillsammans i veckan. Vi har tränat multiplikation på olika sätt samt kommit igång med att hjälpa vår detektiv Sally Smart att lösa ett mysterium med den stulna hunden Piffy.  I SO har vi pratat världsdelar och resor inom och mellan länder.

Åk 4-5

Vi har fått många nya kompisar i grupperna och även två nya grupper. Så kul det har varit att få lära känna alla nya! Detta har vi gjort genom flera olika samarbetsövningar i större grupper men även i mindre grupper. Vi har haft mattelekar på stranden, spelat “rugbyvarvalaget” och byggt ett sandslott som skulle vara 1 m högt tillsammans. I klassrummen har vi arbetat med våra planeringar, spelat kahoot och jobbat extra med bland annat läsförståelse och multiplikationstabellen

Åk 6-9

Ungdomarna i årskurs 6 har börjat förbereda sig inför de stundande nationella proven som kommer under våren. Vi har arbetat främst med svenska, som är om 3 veckor men även lite matematik. Eleverna i årskurs 7, 8 och 9 har jobbat fint under veckan med sina planeringar och njutit av bl a Yoga och matlagning på thaitemat. Vi har också kommit igång med thaispråk. Vi har också fått nyttiga erfarenheter av att skolarbeta utan internet, och det visade sig att det var fullt möjligt att både diskutera, lyssna, läsa, skriva och räkna utan wi fi. På idrotten har vi passat på att använda vår fantastiskt lyxiga närmiljö och har hunnit med strandträning, simning och tennisspel.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!