Skip to content

Veckobrev 3 – Koh Lanta

Veckobrev 3 – Koh Lanta

I tisdags eftermiddag hade vi terminens första thaitema. Eleverna var som alltid glada, entusiastiska och positiva. Många elever fick prova på saker de aldrig hade gjort tidigare. Några av aktiviteterna var batikmålning, matlagning, beachvolleyboll, thaiboxning och besök på Lanta Animal Welfare.

På torsdagens storsamling hade longstayeleverna i 1-3 och 3-6 redovisningar om Grej of the day-arbetet som startades upp i höstas och som kommer att fortsätta under vårterminen. Det var lite nervöst innan, men vilka duktiga och modiga elever som vågade redovisa inför en publik på över 100 personer.

Nästa fredag är det dags för en favorit i repris- nämligen Allsång på Lanta med Sanukkören som gäster. Vid några tillfällen under denna och nästa vecka kommer David och Ulli att träna på en låt tillsammans med eleverna. Alla elever kommer att vara med och träna och de elever som vill kommer sedan att uppträda på Thaimouts allsång fredag den 29/2, kl. 19.30

Förskolan

Den här veckan har vi förberett och pratat mycket om det kommande tempelbesöket. På onsdagen var det äntligen dags och det blir ett spännande besök. På storsamlingen spelade några barn upp en teater om tempelbesöket.

Förskoleklass

Vi har besökt munkarna i templet, det var spännande. På storsamlingen för föräldrarna så spelade vi upp en liten pjäs som handlade om vad vi varit med om hos munkarna. Vi har även pratat lite extra om vad RAR betyder hos oss på Sanuk. Alla goda handlingar som barnen gör dokumenterar vi genom att skriva upp allt på ett pappershjärta.

År 1-3

En del grupper har arbetat med att skriva sagor under veckan. Vi har pratat om att en saga ska ha en inledning, ett problem, en lösning och ett avslut. Longstaygruppen har arbetat mycket med att förbereda Grej of the Day-redovisningen. Vi har också bl.a pratat om vad som händer med musklerna när man tränar, arbetat med att skriva faktatexter om Thailand, Sveriges geografi och alfabetisk ordning.

År 3-6

Vi arbetar med kroppen, världsreligionerna, London, decimaltal, multiplikation, läsförståelse, ordkunskap, luftens kretslopp, laborationer, tidsuttryck med mera med mera. Några har haft hemlig kompis och några har tränat inför redovisning på Storsamlingen.

År 6-9

Den här veckan har vi jobbat med en massa spännande saker i 6-9 grupperna. Här är ett urval; skriva fantasyberättelse, forska om mobiltelefoner, ta reda på fakta om thailändska instrument, lära sig om ekonomiska flöden, skriva insändare och ta reda på fakta om andra världskriget . I onsdags visade det sig att vi hade en grupp med bara en massa mini-Zlatan och mini-Messi. Eleverna spelade nämligen strandfotboll som fullfjädrade proffs på idrotten. Nästa vecka får vi se om de kan förvandlas till mini-Tony Irwings, när vi inleder arbetsområdet dans.

Personalen på Sanuk önskar er en trevlig helg!