Skip to content

Veckobrev 3 – Huay Yang

Veckobrev 3 – Huay Yang

Morgonsamling
Vilda apor, long- tailbåtar och gudomligt vackert tempel  i undangömd grotta högt uppe i bergen. Wow!
Under storsamlingen berättade två elever om vår fantastiska utflykt till Khao Sam Roi Jot Nationalpark. Vi fick dessutom  ta del utav skönsång och härliga boktips ifrån  några elever. Vi tackade också av en av våra fina elever.

Under övriga samlingar  har vi arbetat med lära- känna övningar och olika värderingsövningar.

Idrotten
Idrotten denna vecka bestod av den mäktiga vandringen i nationalparken.

Förskolan
Vi hälsar Floyd, Flynn och Livia välkomna till vår förskola denna vecka. Vi har spelat mycket spel och där igenom tränat på turtagning, läsning, språket, räknat steg, räknat tärningsprickar och honungsburkar mm.  Mycket matematik är det. Vi har även  några fotbollsentusiaster också med allt som hör till med regler, schysst spel och naturligtvis massor med rörelse.

Vi har även kommit igång med riktad förskoleklassverksamhet för våra 6-åringar. Tre dagar i veckan träffas de blivande skolbarnen i en egen grupp. Individuell planering för varje barn utifrån valda mål.

1-9:an
Veckans utflykt gick till Khao Sam Roi Jot Nationalpark. Resan tog ca 1 timme och på vägen dit såg vi både räkodlingar och höga toppar. Vid första stoppet träffade vi på vilda apor, det var väldigt spännande att komma nära dem! Här träffade vi skoleleverna från Hua Hin.

Väl framme vid havet, vadade vi ut till de väntande long- tailbåtarna, som tog oss till en fantastisk paradisstrand. Härifrån vandrade vi 400 meter upp på berget tills vi kom till målet; ett litet tempel  längst ner i en ofantligt stor och vacker grotta. Vi höll alla med om att det kändes som att kliva rakt in i en saga- ”Magiskt” var ordet några elever använde.

Som avslutning intogs dagens lunch vid stranden tillsammans med våra nya vänner från Hua Hin. Trötta och belåtna styrde vi bussarna hemåt igen.

I klassrummet har vi fått fyra kamrater denna vecka , roligt! Nu har vi ännu fler att leka och umgås med!

Några yngre elever har arbetat med addition och subtraktion i matten, medan  nya äldre har arbetat med geometri och ekvationer.

I svenskan har några läst böcker och skrivit recensioner och några andra skrivit berättelser eller arbetat med ordkunskap

I SO:n har någon läst om Finlands geografi och någon annan om Kristendomen.

Som inledning av våra studier om Kokospalmen har vi börjat måla.

Ha en riktigt skön helg!

Hälsningar Lina, Ulla, Katarina och Anna

Sanuk Huay Yang