Veckobrev 21 – Koh Lanta

I tisdags var det dags för oss på Sanuk att åka på den årliga skolutflykt. Det var förväntansfulla barn och vuxna som träffades på skolan på morgonen. Där väntade redan minibussarna på oss. Vårt resmål denna gång var Krabi. Efter att ha lastat in vår packning åkte vi iväg till bilfärjorna.

Vårt första stopp var ”Tigertemplet” (Wat Tam Seua). Där skulle vi få vara med om en riktig utmaning, att ta oss upp på ett berg till en jättestor Buddha-staty! Vägen dit bestod av hela 1237 trappsteg. Vi hade tur att det var en lite mulen dag, tempraturen var trots det över 30 grader. Det krävdes många vätskepauser och en och annan kakpaus innan vi tagit oss upp.

Alla klarade bestigningen jättebra, vilket tufft gäng vi har! Väl uppe fick vi vår belöning med råge, en fantastisk utsikt och vackert tempel. Det var dessutom en härlig känsla för barnen att de klarat utmaningen med bravur! Att ta sig ner gick även det riktigt bra.

Efter lunchen fortsatte vi att utforska tempelområdets grottor vid regnskogen. Det sägs att man förr kunde höra en tiger ryta i grottorna. När vi var där hördes bara en massa glada Sanuk-röster. Innan vi lämnade platsen, var vi hos munkarna för att bli välsignade. Vi hade förberett oss hemma så att vi visste hur man gör när man tar emot och tackar för den.  Oj, så duktiga alla var! Vi hörde allt munkarnas mummel efteråt, hur imponerade de lät!

Utflykten avslutades med bad vid vackert turkosa Emerald Pond. Det var uppfriskande och skönt att svalka av sig efter
förmiddagens aktiviteter. På vägen hem blev det filmvisning i bilarna. Det var mycket nöjda barn och vuxna som kom tillbaka till Koh Lanta. Säkert många som sov riktigt gott den natten.

Storylinen ”Livet på Lanta”
I veckan har det varit slutspurt på vårt Storylinearbete för eleverna i skolår 1-6. Vårt sista uppdrag var att skapa dikter som beskrev vår tid och hur vi känner för Koh Lanta. Vi har lyssnat och läst olika slags dikter och sedan provat att skapa dem själva. Det blev både långa och korta dikter som skapades.

Vi fick även veta att medlemmar ifrån tävlingsdelegationen skulle komma på besök på torsdagens samling! De skulle komma och titta på vår redovisning av ”Livet på Lanta” och bedömma dem. Presentationen på torsdagen började med att vi tågade in i lokalen till den thailändska nationalsång. När barnen kom in,
upptäckte de att juryn minsann satt där…

De började med att hälsa alla välkomna och sedan beskriva sina karaktärer. Eleverna spelade även upp sina intervjuer som rollspel. Alla fyra smågrupper visade och berättade sedan om sina powerpoints för delgaterna. Redovisningen avslutades med diktläsning. Den sista dikten var ett specialnummer, en rap.

Nu hade delegationen från ”Svenska skolbyrån” fått något att fundera på. De behövde konferera några minute för att sedan göra ett utlåtande. De var så  imponerade av vad de sett och hört, att de ansåg att vi här hade ett vinnarlag! Under mycket högtidliga former delade de ut guldmedaljer till barnen! Nu var både den bästa utlandsskolan och de bästa eleverna korade! Bra jobbat allesammans! Det gjorde ni riktigt bra!

Skolavslutning tor 31.5
Nästa vecka på torsdag, är det skolårets sista dag. På storsamlingen står allsång av sommarsånger samt avtackningar på programmet. Välkomna!

Trevlig helg! Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk