Skip to content

Veckobrev 21 – Hua Hin

Veckobrev 21 – Hua Hin

Massage är något som är mycket populärt i Thailand. Vår maid är duktig på att ge massage och den här veckan har hon lärt oss hur man kan ge handmassage. Alla elever fick massage på den ena handen av vår maid och sedan fick de träna att massera varandras händer. Eleverna tyckte att det var så skönt så de vill att vi börjar varje skoldag så.

På idrotten hade vi en blandning av tabata och cirkelträning. Det var mycket varmt trots att vi höll till i skuggan men eleverna kämpade på bra! Vi avslutade idrotten med att bada i poolen riktigt länge.

De flesta raster som vi är ute på ägnas åt bad i poolen. En underbar sysselsättning nu under värmeböljan, lyxigt att ha en pool på skolgården. Läsa eller spela spel i skuggan är också mysigt eller ligga i läshörnan med AC:n på.

Vi har under veckan fått lyssna på redovisningar om energikällor och olika religioner. Spännande att få lyssna på även för de yngre.

På Lilla Aktuellt denna vecka pratade de bl a om att ha en internetfri vecka. Övervägande av eleverna trodde inte att de skulle klara av det. Det ör otroligt vad beroende vi blivit av internet!  Utifrån det kom vi in på att diskutera om när första mobilen kom och hur länge man har kunnat använda internet på mobilen. Flera av eleverna använder sig av Skype, Viber eller Facebook för att hålla kontakt med vänner och släktingar när de är här i Thailand. Det är så bra att dessa kommunikationsmöjligheter finns, vi kan ha nära kontakt med nära och kära var i världen vi än är.

Nästa vecka:

Idrott på stranden på tisdag. Ta med badkläder och vattenflaska. Vi samlas på skolan som vanligt kl 8.30.

På fredag den 29 maj har vi skolavslutning. Vi börjar kl 9.00 och det kommer att vara redovisningar, avtackningar och vi avslutar med att ”fika” tillsammans. Välkomna alla elever och föräldrar!

Utskrivningssamtal kommer ske under veckan.

 

Trevlig Helg önskar pedagogerna på Sanuk