Skip to content

Veckobrev 20 – Hua Hin

Veckobrev 20 – Hua Hin

På våra gemensamma morgonsamlingar har vi haft avslappning, tittat på Lilla aktuellt och lekt Fruktsallad med frukter på thailändska.

Veckans thaitema var att åka till Artist Village som är en liten konstnärsby i Hua Hin. Vi gick runt i de olika konstnärsateljéerna och tittade på alla konstverk, både tavlor och skulpturer. Sedan fick alla välja varsin sak, tex en kruka, T-shirt eller en träask, att måla och pynta efter eget huvud i den stora allmänna ateljen. Alla var mycket fokuserade och det blev finfina saker att ta med hem. En perfekt dag, som en elev uttryckte det.

Veckans idrott var för de äldre eleverna en elevledd lektion med amerikansk fotboll i lite olika tappningar. De yngre fick köra fotboll, pepparkakskull och flaggan.

På storsamlingen blev det hur spännande som helst då alla fick en hemlig lapp på ryggen med ett djur som de skulle gissa sig till genom att ställa ja -och nejfrågor till de andra deltagarna. Inte helt lätt att klura ut vandrande pinne 😉

Förskola/Förskoleklass

Vi har gjort drömfångare av papptallrikar, garner, fjädrar och pärlor så nu kan alla sova gott om natten utan mardrömmar.

F-klass har räknat med minus och jobbat vidare i alfabetet.

År 1-3

Vi har fortsatt vårt storylinearbete med historia. Nu har eleverna skapat sig varsin person för sina tidsepoker: vikingatid, medeltid eller vasatiden. De har namngett, åldersbestämt, valt yrke, familj och bostad för sin person. Förutom det så har personen fått mycket vackra kläder. Nästa fas är att tillsammans skriva en dockteater om hur man ska ändra något hemskt som har hänt i historien till något bättre.

De arbetar även med sina individuella planeringar. En elev räknade ut sin mattebok! Några tränar på multiplikationstabellerna, en annan elev skriver tankekartor som hon sedan skriver faktatexter om, en elev skriver verbformer på engelska och alla elever läser i sin bok, i svenska, några gånger varje vecka för att träna upp sin läsning.

År 3-9

I SO har flera av de yngre eleverna fördjupat sig i stormaktstiden. De har klätt dockor i stormaktstidskläder och skriver berättelser som utspelar sig under stormaktstiden och bakar in faktapunkter i den.

En av de äldre eleverna skriver en uppsats om etik i ämnet religion. Att göra rätt är lättare sagt än gjort när det kan påverka ens nära och kära på ett negativt sätt. Vill vi göra bra saker som ger hela samhället något eller är vi egoistiska när det verkligen gäller? En frågeställning som verkligen är ett dilemma i etikuppgiften.

Matematikprov har också gjorts, på alla kurser över året. Pirrigt men nyttigt!

I NO har flera elever läst och skrivit om fotosyntesen och om vad en kemisk reaktion är. Är vatten som smälter en kemisk reaktion eller inte? Varför? Vi lär oss också om vattnets kretslopp.

Nästa vecka

Idrott

Tis: Alla har idrott – brännboll på stranden

Tor: Alla har idrott

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

 

Ha en riktigt fin helg!

 

Önskar personalen på Sanuk