Skip to content

Veckobrev 20 – Hua Hin

Veckobrev 20 – Hua Hin

Vi har hunnit gjort en hel del tillsamman! På morgonsamlingarna har vi fortsatt med veckans kompis. Nu har vi bara två kompisar kvar att intervjua nästa vecka. Flera lyckas vinna priser hela tiden. Vi har också tittat på nyheter för att hänga med på vad som händer i Sverige. Eurovision song contest har ju sänds på tv och flera av oss har inte sett tävlingen. Men nu har vi lyssnat på några av låtarna. Frans var okej, Australien och Spanien var bäst tycker vi.

På idrotten har vi haft rackersport, badminton och spelat King. Det är fortfarande väldigt varmt så ett bad efter idrotten är ett måste.

Till storsamlingen plockade vi blommor i skolans trädgård och skapade vackra konstverk med dem som sedan målades av. Tänk vilka vackra blommor som växer där vi jobbar och leker varje dag. Undra vad dem heter? Några av dem har vi sett i blomsteraffären i Sverige. Kika på bilderna på hemsidan så får ni se några av alsterna, riktigt vackra.

Nästa vecka:

Vi har idrott på tisdag. På torsdag är det avtackningar och avslutning tillsammans med er föräldrar, så varmt välkomna. På fredag har sanukarna egen avslutning, bara eleverna.

Åk 2-7

Arbete om kroppen har vi fortsatt med. Varför behöver kroppen nervtrådar? Om vi äter 600 kg mat om året, varför går vi inte upp lika mycket i vikt då? Och varför måste vi äta allsidigt och vad är matsjälkning? Ja, det är mycket att ta reda på om kroppen och en hel del att lära sig. Kroppen är helt otrolig har vi kommit fram till.

Diagnoser i matematiken har gjorts för att se hur vi ligger till. Bra att veta vad eleverna behöver träna mer på. I slöjd/teknik har det tillverkats hyllor efter foton och skisser och en fin korg av tyg har gjorts.

En av de äldsta eleverna har tränat på en muntlig redovisning om jordens resurser och hur de används och fördelas. Förslag på förbättring har också klurats fram. Lite otäckt att tänka att allt kanske tar slut. Vi måste dela lika så det blir rättvist tycker eleverna…

Ha en fin helg!

Önskar personalen på Sanuk