Skip to content

Veckobrev 2 – Koh Lanta

Veckobrev 2 – Koh Lanta

Vi har hälsat flera nya elever välkomna till Sanuk även denna vecka! Nu är vi ett riktigt stort, härligt gäng här!

Den här veckan har vi startat upp undervisningen i thaispråk så snart kommer alla elever att kunna svara på vilken veckodag det är och vilken färg dagen har. Något som vi går igenom, på thai, på varje morgonsamling i salan.

På skolans storsamling hade vi en tipspromenad där frågorna handlade om Sanuk och Thailand. Både elever och föräldrar hade imponerande kunskaper!

Förskolan

Den här veckan har vi arbetat mycket med gruppstärkande aktiviteter och lekar på förskolan. Vi har också pratat mycket om vad de olika färgerna och vad de heter på thai. På storsamlingen i förskolan berättar vi för föräldrarna vad vi har lärt oss och varje rum skapar också ett stort gemensamt djur; lomaa, chang och boo.

Förskoleklass

Vi startade veckan med idrott på stranden tillsammans med åk 1-3, svettigt var det men roligt hade vi. Vi har pratat och lärt oss om världen, och arbetat med världsdelarna. Vi har pratat om likheter och skillnader mellan Thailand och Sverige.

Åk 1-3

På idrotten har en del av eleverna haft vattenvanelektion i poolen. Vi kommer att ha ett rullande schema där alla elever kommer att få ha poollektioner. Eleverna jobbar på bra med sina planeringar. Under veckan har det bl.a. arbetats med luft, thailändska djur, multiplikation och kroppen.

Åk 3-6

Vi har haft olympiskt tema på idrotten och har bland annat haft spjut med sugrör och jämnfotahopp. Finalen var dragkamp! Skolarbetet är i full gång men vi arbetar även med att lära känna varandra i grupperna.

 Åk 6-9

Nu när skolan har börjat även i Sverige droppar det in uppgifter till eleverna, så nu börjar de ha kompletta planeringar. Den här veckan har många jobbat med matte och flera av eleverna har haft matteprov.  På idrotten har vi nu inlett en period med fotboll. I onsdags tränade vi bland annat på passningar.

Trevlig helg önskar personalen på Sanuk