Skip to content

Veckobrev 2 – Huay Yang

Veckobrev 2 – Huay Yang

Morgonsamling
Under storsamlingen fick vi tillsammans med hela skolans barn och föräldrar dansa zumba, som leddes av en av eleverna i år 8. Nu är nästan skolan helt full, vi har tagit emot många nya elever. Vi har  lärt känna varandra genom  namnlekar och samarbetsövningar. Som vanligt avslutade vi veckan  med nyheter ifrån Sverige.

Idrotten
På idrotten har vi lekt lekar, gjort flera samarbetsövningar och badat i havet.

Förskolan
Till ljudet av havsvågorna har vi startat upp vår förskoleverksamhet. För  många av oss är detta första mötet med Thailand, men även  några återvändare finns bland oss. Vi har under morgonsamlingen berättat vad vi heter, var vi bor i Sverige samt hur gamla vi är. Vi har utgått utifrån barnen och deras önskningar, t ex sjungit Pippi, och barnen har fått chans att berätta om personliga saker.

Vi har tillsammans gått igenom var vår gräns utomhus är. Fram till fruktstunden på förmiddagen har vi haft aktiviteter inomhus utefter barnens initiativ, t ex spelat spel. Sedan har vi haft utomhusaktiviteter som bada i havet, konstruktionslek i sanden, snäckjakt mm. Efter lunchen har vi haft ett lugnare tempo inomhus, vi har läst böcker, målat, byggt med Lego mm. Denna vecka har vi naturligtvis även fokuserat på att lära känna varandra.

Torsdagens storsamling  med hela skolans barn och föräldrar bestod av zumba som leddes av en av eleverna i klass 8.

1-9:an
Sawa dee kaa /kaph!

Äntligen ny termin och underbart att träffa alla nya och gamla elever igen efter juluppehållet!

De yngsta eleverna har snabbt kommit in i det individuella arbetssätt som skolan har.

Vi har tagit fina hoppbilder  med den underbara stranden som bakgrund. De nya eleverna har lärt sig var Thailand ligger i världen och vad grannländerna heter. Vi har även lärt oss att räkna till tio, att hälsa och presentera oss på thai. De gamla eleverna har börjat med lite restaurang fraser.

Vi har även kommit igång bra med det egna arbetet, några har skrivit berättelser om sina första dagar i Thailand, andra har räknat decimaltal i matten och några har arbetat med nya spanska ord.

Helt naturligt blir det att de äldre eleverna hjälper de yngre barnen. Alla lär sig av detta. Bra!

Ha en riktigt skön helg!

Hälsningar Lina, Ulla, Katarina och Anna

Sanuk Huay Yang