Skip to content

Veckobrev 2 – Huay Yang

Veckobrev 2 Huay Yang

Skolan har kommit efter jullovet. Vi har blivit betydligt fler! Tre nya pedagoger har kommit hit från Sverige och nitton nya barn hälsades välkomna på måndagens samling. Vi har jobbat mycket med namnlekar och samarbetsövningar för att alla ska känna sig trygga i gruppen. Många nya kontakter har knutits!

Idrotten
På idrotten denna vecka har skolbarnen haft samarbetsövningar på stranden och spelat spökboll. Vi upptäckte att reglerna för spökboll är olika i olika delar av Sverige, men till slut kom vi fram till ett spel som alla kände igen. Idrottslektionerna har avslutats med svalkande dopp i havet.

Förskolebarnen har lekt grupplekar och samarbetslekar på idrotten denna vecka.

Förskolan
I förskolan har barnen varit nyfikna på att utforska de nya lokalerna. De har lärt sig att hälsa på thai, pysslat mycket, byggt med lego och lekt med vatten på gården. Vi har avslutat varje dag med bad och lek på stranden.

Skolan
I skolan finns det nu tre grupper, två för åk 1-4  och en för åk 4-9. Eleverna har kommit igång bra med sina planeringar och jobbar flitigt med det material de har haft med sig hemifrån. Medan de äldsta eleverna fick lite extra hjälp med matten fick åk 1-2 spela mattespel med bland annat tiokompisarna. Åk 3-4 har en lektion i hur man presenterar sig på engelska och sjungit engelska sånger. Några av de äldsta eleverna har fördjupat sig i buddhismen inför nästa veckas tempelbesök, och nästa vecka ska de berätta vad de har lärt sig för de andra klasserna.

Vi har också haft en första lektion i thai. Barn lär sig snabbt, och redan nu kan de flesta eleverna många av räkneorden från 1-12. Imponerande!

Trevlig helg!

Lalla, Marie, Nina, Cicki och Maja