Skip to content

Veckobrev 2 – Hua Hin

Veckobrev 2 – Hua Hin

Vi hälsar alla varmt välkomna till en ny termin. Så underbart att vara igång igen! Vi har vuxit till mer än det dubbla antalet barn och pedagoger mot innan jul. Det känns spännande och utmanande och barnen tycker att det är roligt med alla nya kompisar.

De två första dagarna har det varit mycket fokus på att lära känna varandra och att lära sig nya namn. Skoleleverna har dessutom kommit igång med sina individuella planeringar. Vi har också berättat om RAR – Respekt för andra, Ansvar för mina handlingar och Respekt för sig själv, samt att vi har en likabehandlingsplan för barnen. Vi har gjort olika samarbetslekar och övningar som belyser de olika bokstäverna.

Vi har startat upp vårt thaitema Buddhism. Vi har läst berättelsen om hur Siddharta blev Buddha och de äldre barnen har fått sammanfatta berättelsen. De yngre barnen har illustrerat till berättelsen. Allt som har med Thailand att göra samlas i deras Thailandsbok som de får när de slutar. Alla har dessutom målat den Thailändska flaggan.

Övrigt

Nästa vecka kommer vi att åka på tempelbesök med de nya barnen. Hälften åker på tisdagen och har då ingen idrott. Andra hälften åker på torsdagen efter storsamlingen och har då ingen idrott. På måndag kommer barnen att få reda på vilken dag de kommer att åka. De kommer att få en lapp med sig hem om vilken dag som gäller.

På torsdag den 19/1 är det terminens första storsamling, välkomna!!

 

Ha en solig och varm helg!

Pedagogerna på Sanuk