Veckobrev 2 – Hua Hin

Så fort allting går! Nu har det redan gått en hel skolvecka och nu har alla, stora som små, lärt känna varandra bättre genom olika aktiviteter. Det är så roligt att se när alla barnen utvecklar sin sociala förmåga genom att träffa så många nya vänner.

På torsdagens storsamling hade vi avtackning av två elever! Det känns alltid lite speciellt att få minnas fina stunder vi haft tillsammans. Vi avslutade med att alla sjöng Sanuk-sången och önskade dem båda lycka till hemma i Sverige. Sen var det trevlig fika med alla besökande föräldrar, riktigt kul att så många kunde komma!

I måndags hade åk 3-8 cirkelträning på idrotten. Alla gav järnet i hettan, så det var skönt att svalka av sig i slangen eller poolen efteråt. I onsdags hade vi fin-främmande av Christian, ett riktigt volleybollproffs som drillade eleverna på hög nivå. I tisdags hade åk 3-5 avslappningsövning som vi kallade “blå färgen”. Många tyckte det var skönt att bara gå in i sin egen värld, medan andra frös – vi hade glömt att stänga av AC:n. Vi avslutade veckan med att titta på Lilla Aktuellts årskrönika och tillsammans memorera valda delar av året som gått.

OBS! Måndagens idrott vecka 3 utgår för klass 3-8 eftersom vi åker på thaiutflykt på tisdagen. Glöm inte Sanuk-tröjan och kläder som täcker knäna.

Förskolan och förskoleklass

Förskoleklassen och förskolan har denna vecka utökats med 5 barn och vi har arbetat en hel del med lära känna lekar och vi har använt vår fallskärm flitigt till detta. Alla barnen har börjat arbeta med sina Thaiböcker och har målat en fin Thailandsflagga.

Förskoleklassbarnen har arbetat med bokstaven F och vissa även bokstaven H då det finns individuell planering med från hemskolan.

Alla har vi gjort fantastiskt fina fiskar som nu hänger i “vårt hav” på väggen.

I matte har vi arbetat med bred/smal och siffran 1.

Förskolebarnen har skuttat till “Röris” och Förskoleklassen har haft idrott och massage tillsammans med  åk 1-3.

En riktigt trevlig vecka som har gått i rasande fart

OBS! Måndagens idrott vecka 3 utgår för klass 3-8 eftersom vi åker på thaiutflykt på tisdagen. Glöm inte Sanuk-tröjan och kläder som täcker knäna.

Årskurs 1-3

I svenskan har vi fokuserat på att skriva olika texter och lästräning tex sagor, matteövningar i längd och vikt, de fyra räknesätten har vi också arbetat med. Allt möjilgt har blivit mätt tiill och med vi pedagoger. Några har arbetat med forntiden i ämnet SO och kroppen i ämnet NO och även djurs livscykel. Andra har skrivit faktatexter om olika djur där vi tränar på att skriva tankekartor först innan vi går in på texten.

Vi har även gemensamt i klassen haft veckans problem i matematik där vi jobbar med en modell som heter EPA  (tänka – ensam, par och alla). Intressant att se elevernas förmågor att kommunicera, resonera och hitta lösningar tillsammans!

RAR har också varit med på schemat denna vecka där vi jobbat med temat känslor, har också haft gemensamma övningar med f-klassen, se ovan.

Det är en härlig grupp 7-10 åringar här på Sanuk.

Årskurs 3-4 

Vi har haft en fokuserad grupp den här veckan. Ett fantastiskt gäng i klassen där alla bidrar med sitt.

De flesta har fått fylla på sina planeringar då de jobbat på så bra. Vi har fokuserat på gemensam problemlösning den här veckan. En markant utveckling i engagemang och diskussioner sedan i måndags.

Årkurs 4-5

Under veckan har vi arbetet mycket med de individuella planeringarna. En hel del engelska och matte har det blivit, men även funderingar kring stjärnor och planeter, eller vilken sorts spindlar som väver vilken sorts nät. Vi avslutade veckan tillsammans med att göra en stor sverigekarta och pricka in vilka städer vi bor i därhemma. Vem vet, någon kanske får oväntat besök 🙂

Årskurs 6-8

Vi har jobbat med antikens Grekland och demokratins uppkomst. Många spännande diskussioner såklart. Vi har även börjat att skriva ut alla planeringar i de olika ämnena från hemskolorna som även de har startat upp nu – eleverna här har vart rejält sugna på att få komma igång ordentligt. Gruppen chattar med sina kompisar hemma och skapar sig en bra bild av vad som skall göras under deras vistelse här. En glad och mysig grupp människor i samma klassrum – vi pedagoger känner oss lyckligt lottade och ler hela vägen till och på jobbet

 

Ha en riktigt fin helg

Önskar personalen på Sanuk!