Skip to content

Veckobrev 2 – Hua Hin

Veckobrev 2 – Hua Hin

Nu är vi igång efter ett härligt jullov. Barngruppen har fördubblats liksom antal pedagoger. Fantastiskt roligt att möta och lära känna alla dessa nya som gamla barn och pedagoger. En stor del av veckan har ägnats åt att lära känna varandra. Vi har lekt och sjungit namnlekar och umgåtts flitigt på rasterna.

På morgonsamlingarna har vi räknat på thai där de gamla eleverna på ett mycket bra sätt har hjälpt alla nya med såväl ord som uttal. Det är otroligt att se barnens förmåga att lära sig nya saker. Vi har även haft massage tillsammans. För några var det allra första gången. Det som är härligt är att alla är med, liten som stor, gammal som ny.

Barnen har fått lyssna till berättelsen om hur prins Siddharta blev Buddha. Därefter fick alla måla något från berättelsen och skolbarnen återberättade skriftligen historien med egna ord.

Alla barn har kommit igång med sina individuella planeringar. Arbetsmoralen har varit hög. Förskolebarnen och barnen i de lägre åldrarna har tillverkat egna klockor och tränat på klockan. Skolbarnen i år 3-5 har jobbat med ordklassen substantiv. De äldsta barnen har varvat sitt arbete med intervjuer och gruppstärkande övningar.

Första idrottspasset hade vi på stranden. Vi gjorde namnlekar, saxen klipper och detektiven. Vi avslutade med ett bad i havet. Andra idrottspasset delade vi upp barnen. De yngre barnen hade Röris och lekte Pomperipossa. De äldre barnen var på piren och lekte Pepparkakskull samt Runda laget där de fick upp pulsen ordentligt. Passet avslutades med ett dopp i poolen för alla.

Alla barn från 3 år till 15 år avslutade veckan med att göra egna skriftliga utvärderingar av veckan.

Att tänka på nästa vecka:

  • Idrott tisdag – glöm inte idrottskläder, badkläder och vattenflaska!
  • Tempelbesök på torsdag. Vi samlas vid skolan i skolskjutsen för att gemensamt åka till templet. Tänk på att ha kläder som täcker knän och armbågar (tjejer) och inte orange kläder. Alltså ingen storsamling och föräldrafika den här veckan.

Tack för en fantastisk första vecka på det nya året!

Maria, Maud, Suss, Malin och Monica