Skip to content

Veckobrev 19 – Koh Lanta

Veckobrev 19 – Koh Lanta

Vi har som alltid haft en härlig vecka! I tisdags var det dags för thaitema igen och en del av våra elever fick då åka till regnskogen. Det var tyvärr inte så mycket vatten i vattenfallet men gruppen fick istället se massa spännande djur, så som en varan som åt upp en ödla.  De elever som var kvar på skolan gjorde fantastiska blommandalas och avslutade med att skapa en mänsklig mandala.

På torsdagens storsamling hade vi en musikquiz. Föräldrar och elever var indelade i blandade lag och alla åldrars kunskaper krävdes för att samla poäng. Vi hade en riktigt rolig morgon tillsammans!

Förskolan

Ännu en härlig vecka på förskolan med fantastiska barn. Denna vecka har barnen lekt otroligt mycket och en lek som återkommer är samling i salan. De turas om att säga “wani wan araj kaa?” Om någon yngre kompis inte kan svaret hjälper de äldre till och viskar. Underbart att se att de är så måna om att kompisarna ska lyckas och att de är villiga att hjälpa varandra. Vi har också haft yoga inne på lomaa och lärt oss nya positioner som snailpose och mountain.

År 1-5

Den här veckan har vi startat upp ett gemensamt bildtema kring Vincent van Gogh. Vi har gjort en Grej of the Day och sedan tittat på en film om honom. Vi har skrivit faktatexter om hans liv och även påbörjat flera bilder med inspiration av van Goghs verk. På nästa veckas storsamling bjuder vi in till vernissage.

År 6-9

Veckans idrott var rörelse till musik eller aerobics. Första lektionen fick eleverna titta på inspirationsfilmer och i grupper välja ut två eller tre rörelser som de övade in.  Gruppernas rörelser sattes sedan ihop till ett program. Den andra lektionen övade eleverna på programmet till musik och till slut klarade alla att genomföra programmet om och om igen till hela låten. I klassrummet har vi jobbat mycket med teknik och matematik under veckan.

Personalen på Sanuk önskar er en trevlig helg!