Skip to content

Veckobrev 19 – Koh Lanta

Veckobrev 19 – Koh Lanta

I veckan har det letats kontroller med stor iver på Southern Lanta området. I tisdags hade vi nämligen orientering på idrotten. Det fanns tre olika banor att springa. Vissa kontroller var lite kluriga att hitta, men med lite letande så gick det bra. Det passades kartor och letades kontroller som bara den.
Onsdagens och torsdagens lektioner var elevledda. Vi lekte trasan, killerball, evigheten, flaggan och tärningen. Alla pass avslutades med ett dopp i poolen.

Morgonsamlingarna
I måndags var det dags för charader igen. Vi gjorde charader i lag och gissade på varandras. Fler och fler börjar bjuda på sig själv. Det är härligt att få skratta tillsammans. På tisdagens samling hade vi massagesaga. Det var massagen ”småkrypsmötet”. Så skönt och viktigt det är med taktilberöring. I onsdags pratade vi om hur vi säger saker. I lag fick vi träna på att säga meningar och samtidigt visa känslor. Oj, vad svårt det var ibland. På storsamlingen berättade eleverna som haft thaikurs 3 om sig själva på thai. Tänk vad de har lärt sig många ord och fraser! På fredagen var det återigen dags för en önskemorgon. Denna vecka var det ”hövdingen” som var önskad. Vi fick i smyg följa rörelser och någon fick försöka lista ut vem som var hövding.

”Mästarnas mästare på Sanuk”
Nästa torsdag, 17 maj kl 10.00, ska ”Mästarnas mästare på Sanuk” koras. Det har blivit dags att avsluta skolåret med en trevlig aktivitetsdag. Efter mästerskapen äter vi lunch tillsammans. Varmt välkomna!

Utflykt tisdag 22 maj
Snart är det även dags för den årliga utflykten för alla barnen på skolan. Tisdagen 22 maj ger vi oss ut på äventyr… Resmålet väntar vi med att avslöja, det återkommer vi med lite närmare.

Storylinen ”Livet på Lanta”
Storylinen har forsatt och vi har nu sänt in första uppdraget till tävlingskommitén. Det första uppdraget var att göra en powerpointpresentation om Koh Lanta. Alla hann skicka in sina uppgifter på utsatt tid. Vi har nu fått reda på nästa uppdrag. I den ska vi intervjua någon Koh Lantabo och presentera det i form av en teater. På fredagen skrevs det intervjufrågor och planerades vilka personer som skulle tillfrågas. Kanske är det några som träffar sina intervjupersoner i helgen och kan genomföra intervjun då. Om inte, så gör vi det nästa vecka i skolan.

Förskolan/barnklubben
Vi började veckan med att leka inne och då byggde vi bl a husbåtar, hus och bilar med lego. Barnen leker mycket rollekar nu och vi gav oss iväg med flygplan och tog oss vidare med båt. Några ville åka hem till Sverige och några vill åka till Phi Phi. Barnen har provat på att måla med täckfärg och vikteknik, det blev robotar och kaniner. Vi har haft röris inne då vi var apor som gick runt i skogen och trummade på trummor.
I torsdags hade vi en fin förmiddag i poolen. Vi hade med oss surfbrädor och det var roligt. Skolbarnen kom också till poolen och det var härligt att se de äldre barnen tillsammans med de yngre. Kamratskapen spirar mellan barnen, liten som stor.

ÅK 1-3
Veckans arbete har rullat på. Det jobbas som bara den. I matematiken har vi gemensamt arbetat med problemlösning. I par har vi löst olika uppgifter ifrån Kängurumatten. Det har ritats och funderats på lösningar till problemen. Härligt att se så många kreativa lösningar.

I svenskan jobbar vi vidare på våra Jättesagor. Vi har hittat på händelser och problem till våra jättars liv. Till dessa har vi skrivit texter och målat bilder. Nästa vecka tar vi itu med att skriva lösningar/slut. I engelskan lär vi oss mer om mat. Vi tränar oss på att beställa olika maträtter. Vi samtalar i grupp kring mat och repeterar drycker.

ÅK 4-6
Vilka roliga berättelser barnen skrev och läste upp i veckan. De handlade om ”En enkronas äventyr”. Vi fick höra många roliga och spännande livsöden för som enkronorna. Visst är det en spännande tanke att fundera över, vilka fickor, automater och andra platser som ett mynt varit på och vem som ägt det under en ”livstid”?

Nu vet vi vilka de olika kemiska ämnena är och vi har även gjort slutuppdraget. Det sista uppdraget bestod i att lista ut vilka ämnena var i tre olika burkar. För att göra det lite svårare, var de nu blandade så att det fanns två kemikalier i varje burk. Kanske har vi några blivande kemister i gruppen. Undersökningarna har gjorts med stor noggrannhet och nyfikenhet.

På torsdagens storsamlingen presenterade vi oss på thai. Vi berättade vad vi heter, när vi fyller år, var vi kommer ifrån, vilka språk vi talar, vad vi har på oss och annat. Ja, vad säger man? Modigare barn får man leta efter! De har verkligen blivit duktiga på att leda och hålla i storsamlingarna själva nu! Vilka värdefulla kunskaper inför framtiden, eller hur?

Till sist vill vi önska er alla en härlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk