Skip to content

Veckobrev 19 – Hua Hin

Veckobrev 19 – Hua Hin

Vi har haft riktigt givande morgonsamlingar i veckan och uppskattande. Måndagen började med nyheter och en del samtal kring dem. Vi har förstått att det är kallt i våra hemländer Sverige och Norge och funderar på hur vi ska vara klädda när vi kommer hem. Ja, vädret har dem visat på nyheterna men vi har också diskuterat presidentvalet i Frankrike och pratat om larver som äter plast…fantastiskt 🙂

På morgonsamlingarna har vi även haft avslappning, vi har haft ansiktismassage, ritat med fingrarna på varandras ryggar och gissat vad som ritas och gjort “bulleribulleribock hur många horn står upp”. På storsamlingen visade eleverna upp olika yogaställningar för föräldrarna och de gjorde efter. Det blev en svettig storsamling, men nyttig, då många föräldrar behövde sträcka ut sig lite. Alla elever och barn var iväg på ett yogapass i tisdags.

Fredagen avslutade med nyhetsquiz och flera börjar få många rätt nu, kanske är det så att eleverna tittar på nyheterna hemma. En elev i åk 2 fick 10/10 rätt.

Nu är det enbart två veckor kvar på Sanuks läsår vilket innebär att elever och barn börjar tackas av, fler för varje vecka. Ledsamt med avsked men vi har skaffat vänner för livet lite överallt i världen.

På idrotten har vi haft yoga och kört “Under hökens vingar”, vi sa färgerna på thai.

Vi har fortsatt med thaikurs 1 för de nya men även thaikurs 2 för våra gamlingar och nästan alla andra har haft bild, förutom en av de äldsta som har mycket att göra i andra ämnen. Veckans bild var att måla symmetriska bilder.

Förskola och förskoleklass

Vi har under veckan fortsatt att träna på klockan. Eleverna i förskoleklass har till och med börjat att träna på kvartar. Det är lite svårt med vad som är över och i! Vi har även tittat lite extra på sekundvisaren. Varför går den så fort? Hur mycket är ett varv med sekundvisaren?

Förskolan har även denna vecka tränat på färger på thai men också pratat om veckodagarna. Vilken dag har vilken färg? Det är inte helt lätt att hålla reda på när det ska vara sii eller wan framför. Sii framför färg och wan framför dag.

Barnen är väldigt insatta i Minecraft och de försöker lära oss vuxna vad alla figurer  som de bygger med lego heter men det vill inte riktig fastna. Trots att vi vuxna inte lär oss namnen så är det roligt att se barnens skaparglädje när de bygger figurerna med lego.

Åk 1-8

Vi har fortsatt med religionsarbetet och ska börja med Islam nästa vecka. Vi har samtalat om kristendom och rett ut de olika inriktningarna, sedan läser de och svarar på frågor och skriver egna frågor. En av eleverna tränar på att utveckla sina texter och skriver om ämnet religion, men har fokus på text och form och tränar på att motivera, förklara, ge exempel, använda begrepp och visa faktakunskaper löpande.

Några av de yngre eleverna har arbetat med årstiden vinter, vilket faktiskt är passande då det snöat i Sverige, men nästa vecka så blir det fokus på våren. Vår äldsta elev har också arbetat med NO, fast med fysik. Han har lärt sig om konvexa, konkava och plana linser.

Både i svenskan och engelskan har flera arbetat med grammatik. Våra olika ordklasser och att skriva i rätt tidsform.

I matematiken har några arbetat med sannolikhetslära, bråk och hastighet, tid och sträcka. En av de yngre tränar på addition och subtraktion för att automatisera.

 

Ha en fin helg!

 

Vänliga hälsningar Personalen på Sanuk