Skip to content

Veckobrev 19 – Hua Hin

Veckobrev 19 – Hua Hin

Det är mycket varmt nu här i Hua Hin så vi har badat en del i poolen både efter idrotten och på rasterna. Det har varit härligt att se våra glada barn och elever busa med varandra i poolen. Annars har vi varit inomhus så mycket vi kan och arbetat med skolarbetet samtidigt som vi blir fläktade av ac:n. I tisdags var vi iväg till ett vackert tempel som ligger nära skolan. Vi fick tända rökelser och blev välsignade av en munk som sedan gav oss buddhahalsband. Vi hade med oss gåvor och pengar till munkarna som barnen och eleverna fick ge tillsammans med pedagogerna. I detta tempelområde så finns ytterligare ett tempel. I det templet så blir man munk. Pojkar och män som vill leva som munkar välsignas och ger sina löften där.

Templet är mycket vackert och ligger mitt emot skolan på stora vägen.

Vi har haft styrka på idrotten men också haft samarbetsövningar och strategilekar. På storsamlingen så utmanade vi föräldrarna i “Spion och detektiv” och det var uppskattat och roligt. Det är extra roligt när föräldrarna är med och bidrar så fint, tack.

Vi har återigen haft en avtackning och gruppen minskar för varje vecka. Men nu kommer den bestå till vecka 22 då resten av gruppen slutar då. Vi har också tackat av rektor Monica som beger sig till Sverige. Hon kommer tillbaka till höst igen för en ny säsong I Hua Hin. Nästa säsong har vi öppet från v. 37 till v. 21, nästan helår.

Skolan

Eleverna arbetar på med sina planeringar. De äldsta elverna har haft flera prov i veckan och de har gått bra. Några har blivit klara med sina planeringar från hemskolorna och det är väldigt bra jobbat av dem. Men eftersom skolan inte är slut så plockar vi fram mer uppdrag som ska göras. En åk 1:a har fått börja kika I matematikboken för åk 2 och en åk 4 har fått börja med matematikboken för åk 5. Det känns spännande att redan nu få börja arbeta med nästa års skolarbete. Då vi har små grupper så hinner eleverna med sina planeringar plus lite till och det är en lyckokänsla att hinna med så mycket men även ha tid att fördjupa sig mer, samtala och diskutera om de man läser.

Förskolan

Vårt förskolebarn har också hunnit med mycket i veckan. Räkna med papper och penna har varit roligt men det bästa är att sitta och spela spel med skolbarnen och träna på de olika räknesätten på I-phaden.

Nästa vecka:

På tisdag eftermiddag ska vi på Artist Village som ligger nära Elephant Hospital. Det är en konstnärsby. Alla skolbarnen slutar där 14.00. På måndag får ni en vägbeskrivning av pedaogerna.

 

Ha en skön helg och en bra vecka, önskar personalen på Sanuk!

 

 

 

 

 

 

Skolan

I veckan har det blivit mycket matematik då de äldsta eleverna förbereder sig för ett stort prov på hela årets matematik. De yngre eleverna har tränat på subtraktion och klockan. De har även läst mycket och olika genrer, sådana som de inte har läst förut. Det är roligt att testa på nya böcker och överraskande när de är riktigt bra.

Förskolan

Barnen på förskolan har arbetat med klockan både på I – phaden med hjälp av olika spel och med hjälp av olika böcker. De har också arbetat med att se och göra olika monster.