Skip to content

Veckobrev 18 – Koh Lanta

Veckobrev 18 – Koh Lanta

Vilken fantastiskt härlig vecka vi har haft! Det mesta har handlat om Children of the Forest. Vi har haft två fina dagar tillsammans med dem och vi har skrivit, reflekterat och diskuterat om deras besök här.

Children of the Forest är en ideell organisation som tar hand om utsatta barn och ungdomar genom att erbjuda skydd, utbildning och hälsovård. I norra Thailand, inte långt från gränsen till Burma har CoF byggt upp en by med bostäder och skola för dessa barn och ungdomar. (childrenoftheforest.org)

Sanuk har under flera år hjälpt till med att samla in pengar till CoF för att de ska få möjlighet att låta en del av barnen får åka på semester till Koh Lanta.

I början av mars hade vi en insamlingsdag till CoF på Sanuk där eleverna hade ordnat en massa aktiviteter som besökare fick prova på. Det fanns dessutom ett stort lotteri som företag på hela Lanta hade skänkt priser till. Elevernas aktiviteter och lotteriet inbringade hela 76000 baht. En del av dessa pengar användes för att barnen på CoF skulle kunna ta sig till Koh Lanta. Barnen åker i två lastbilar och resan är drygt 120 mil. De har en övernattning på väg hit och en på väg hem. Våra insamlade pengar räckte till bensin tur och retur, övernattningar och mat på vägen. Väl på plats på Lanta är det flera företag på ön som ser till så att barnen får en fantastisk tid här. De får boende, mat och upplevelser. Självklart är vi på Sanuk även involverade när de befinner sig här.

I tisdags morse kom det 47 barn från CoF hit till oss. Vi hade ett gäng spända och pirriga elever som tog emot dem när de kom. Vi samlades i salan och hälsade dem välkomna hit. Därefter delades alla barn in i olika grupper och lekte olika samarbetslekar. Det var lite tyst och blygt i början men ganska snart släppte blygheten och det fnissades, skrattades och lektes. CoF-barnen stannade till den gemensamma lunchen. På onsdagen kom de på eftermiddagen och vi gick då ner till stranden tillsammans. Där fanns det några olika aktiviteter att välja på. Det badades, pysslades, målades och spelades fotboll. Vilken underbar syn- att se alla dessa, svenska och thailändska, barn tillsammans där alla hade så roligt. Efter en stund på stranden gick vi tillbaka till skolan, då det var dags att överlämna alla gåvor som samlats in under året. Under hela året har vi haft insamling av kläder, leksaker, hygienartiklar etc och barn och föräldrar har skänkt otroligt mycket saker. Alla elever, CoF-barn, ledare, pedagoger och föräldrar ställde upp sig i ett långt led, från skolans övervåning till CoF lastbil och körde ”langen går” med alla dessa gåvor. Vilken känsla att få överlämna alla dessa saker!

Vi vill rikta ett stort och hjärtligt tack till alla elever och föräldrar som på olika sätt under året har bidragit till alla möjliggöra den här drömresan för CoF-barnen. Organisationens ledare Tom låter hälsa att de är oerhört glada för pengar, gåvor och tid som vi tillsammans har bidragit med.

Personalen på Sanuk önskar er en fin helg!