Skip to content

Veckobrev 18 – Koh Lanta

Veckobrev 18 – Koh Lanta

Nu har denna spännande vecka gått och vi har fått varit med om en hel del spännande möten. De två dagar som Children of the Forest varit hos oss har varit lärorika, roliga men också känslosamma. Nya bekantskaper har gjorts och det är alltid svårt och lite mödosamt att ta farväl. Tårar, kramar, skratt och glädje har dagarna bestått av. Fina minnen bär vi nu med oss och ser fram emot att få träffa alla igen nästa år. Gå in och kika på bilderna från dessa dagar, kommer ut på hemsidan i början av nästa vecka.

Förskola, förskoleklass och barnklubb
Barnen har lekt rollekar där de varit väldigt omvårdande. De har tagit hand om djur som blivit övergivna och sett till att de fått mat och vatten. De har handlat linser och ”luktagottunderarmen”. De har också lekt i sin restaurang ute. Där kan man köpa något så gott som polkagrisshake.

Skolår 1-5
De äldre eleverna har fortsatt att leverera trevliga och roliga idrottslektioner. I tisdags var det nämligen dags igen! Då spelade vi alla (från de allra yngsta till de allra äldsta) brännboll  tillsammans. En rolig idrottslektion tyckte alla deltagare och absolut hand i hand med vårt RAR arbete. Storyline har fortsatt som en rödtråd under veckans gång. Nu har vi byggt ut några av våra marknadsstånd samt arbetat kring konceptet hållbar utveckling. Vi har även fått mail från ensamstående Maria som gärna vill sälja billiga plastleksaker på vår marknad. Men hur går det ihop med en marknad som arbetar för en hållbar utveckling? Fler kluriga och luriga frågeställningar fortsätter vi med nästa vecka. Nu har vi äntligen träffat barnen från ”Children of the Forest”. Många glada leende och skratt samt fina minnen tar vi med oss efter våra två dagar tillsammans. Tack alla ni föräldrar som slöt upp på torsdagen och hjälpte till.

Skolår 6-9
Stort fokus på matematik har kännetecknat denna vecka. Sjuorna, åttorna och niorna har haft olika tester och prov – procent, bråk, ekvationer och problemlösningar, bra gymnastik för hjärnan.  Flera av de inlämnade arbetena har nu kommit tillbaka till eleverna från deras hemskolor och det är lite pirr i magen inför betygsättningen som börjar närma sig. Lite blandad komplott ska hinnas med nu de sista veckorna, bokuppgiter på engelska, sticka halsdukar (kan vara kallt i Sverige även på sommaren), sy kuddar och skriva några uppsatser, lycka till alla 6-9:or!

Ha en underbar helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Önskar Personalen på Sanuk