Skip to content

Veckobrev 18 – Hua Hin

Veckobrev 18 – Hua Hin

Den här veckan inleddes med lugn och skön penselmassage där eleverna satt/ låg två och två och turades om att stryka en mjuk pensel över kompisens ansikte.

Tisdagens idrott blev en repris på förra veckans idrott med att fånga/kastaövningar för de yngre och polkadans för de äldre. På torsdagen var det återigen dax för ett  gemensamt svettigt tabatapass med fokus på träningsvärk 😉

På storsamlingen fick vi många skratt och en härlig stund tillsammans då vi lekte Gäster med gester. Eleverna hade förberett med många knasiga meningar som skulle lösas av de blandade föräldrar- och barnlagen. Det blev en jämn match som slutade oavgjort.

På fredagens morgonsamling tränade vi på färgerna på thailändska. Vi körde “Under hökens alla vingar, sii arai kaa/kap”

Förskola/Förskoleklass

Det är mycket bygglek, både med kojor och lego som pågår. I leken behövs pengar och olika meddelanden som det skrivs, ritas och klipps.

Vi har repeterat färger på thai och sjungit rörelsesånger. Cornflakesleken är en favorit som vi “måste” göra varje dag.

F-klass har jobbat extra mycket med matte. Räknat med addition upp till 20, hittat 10-kompisar och fortsatt med klockan. Nu har vi koll på hel och halv, kvart i och kvart över och fem i och fem över.

År 1-3

Den här veckan så har vi gått vidare med medeltiden och vasatiden. Vi har sett filmer och pausat för att sedan anteckna vad som är viktigt i filmen. Ett härligt sätt att lära tillsammans. På rasterna har sedan lektionen gestaltats i form av Gustav Vasa, knektar och danskar som krigar.

Flera av eleverna har arbetat med ordförståelse i både engelska och svenska via appar. Alla elever arbetar med olika läsförståelseuppgifter där det krävs att läsa noggrant för att sedan kunna svara på frågorna. De svåraste är att lära sig att “läsa mellan raderna”.

Vi har även tackat av den siste personen som lämnar klassen för att åka vidare till Phuket och Sanukskolan. Nu är det endast åtta musketörer kvar!

År 3-9

De som går i år 3-5 har satt igång ett nytt projekt som handlar om att kunna resa i tiden och förändra något hemskt i historien. Det innebär att de har skissat och designat en tidsmaskin. De har gjort en ritning på hur den ser ut inuti, efter funderingar och samtal om vad vi behöver OM vi fastnar i tiden ca 100 år. Många intressanta diskussioner har pågåtts om detta. Vi får ta med oss 25 personer i tidsmaskinen, hur gamla ska de vara? Hur får vi el, mat, vatten, syre? Vilka kunskaper behövs etc. De har också lärt sig om olika tidsepoker för att de senare ska fördjupa sig i en epok de ska resa till och på något sätt förändra till det bättre.

Eleverna i åk 6 har arbetat med kemi och geografi med fokus på miljö. De har lärt sig och skrivit om några olika kretslopp och hur de hänger ihop, de har funderat kring hur de kan vara medvetna konsumenter och hur de ska ta hand om jordens resurser bättre.

De äldre eleverna har arbetat med musikanalyser på olika genrer och en hel del teknik. En trappa har skissats och byggts modell av och en kastrull byggs också. Grammatik i engelska och olika moment i matematiken tragglar vi på med.

Nästa vecka

Idrott

Tis: Ingen idrott

Tor: Idrott för alla

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

På tisdag ska vi tillverka pojor och drillstavar som man använder vid eldshower i Thailand, främst ute på öarna.

 

Pop kan mai wan jan!

 

Önskar personalen på Sanuk