Skip to content

Veckobrev 18 – Hua Hin

Veckobrev 18 – Hua Hin

På samlingarna denna vecka har vi fokuserat på gemenskapsövningar i och med vårt värdegrundsarbete på skolan. Att arbeta tillsammans, hjälpas åt och ta hand om varandra är något som sanukarna är mycket bra på därför att vi gör mycket tillsammans. Vi har haft veckans kompis i några veckor nu,vi tänkte att alla ska hinna vara veckans kompis innan vi går på sommarlov. Syftet med detta är att en kompis ska få vara i fokus då vi andra lyssnar noga på när denne blir intervjuad. Att veta att alla lyssnar noga och vill veta skaker om en är väldigt roligt och ännu roligare är det när så många kommer ihåg och får alla rätt på kompisquizen.

Vi har gjort en sammarbetsövning som heter Amöba – vi är alla amöbor till en början och så småningom utvecklas vi till mer avancerade arter. I denna övning så gör vi sten, sax och påse med alla som är av samma art och så utvecklas vi.

På idrotten var vi på stranden i tisdags och hade stafett med styrka. Ett roligt sätt att träna på genom lek. I torsdags körde vi ett intensivt tabatapass inomhus och efter det en avslappningsövning.

Veckan avslutade med RAR-arbete (värdegrundsarbete). Vi tittade på en kort film som heter “Benny är en mobbare” och diskuterade vad vi sett och hur vi ska vara för att ingen ska bli mobbad. Eleverna har många fina och kloka tanknar vilket känns mycket fint inför framtiden.

Nästa vecka:

Vi har idrott både på tisdag och torsdag. Glöm ej att era barn ska komma med idrottskläder på sig på morgonen så packa ner vanliga kläder som ombyte. Badkläder varje dag om vi behöver svalka oss.

Åk 2-7

Eleverna har arbetat på mycket flitigt i veckan. Vår äldsta elev har arbetat mycket med biologi, skrivit en krönika och gjort ett prov i teknik som handlade om ellära. De yngre eleverna har också börjat med teknik. Vad är teknik egentligen? Roligt när eleverna kommer på att vi har teknik runt oss överallt och att det utvecklas hela tiden beroende på våra behov.

Några har fortsatt att arbeta med ordförståelse och begrepp genom att läsa olika texter och svara på frågor och arbetat med språklära. I matematiken har mellanstadieeleverna börjat med bråk och andra arbetar med koordinatsystemet.

Nu i slutet på terminen så börjar flera bli klara med sina övergripande planeringar och kan fördjupa sig i det som just dem behöver träna mer på.

Förskoleklass

Förskoleklassen har repeterat bokstäver och övat på att forma A a och B b. Vi har också gjort klart den sista sidan i matteboken, så nu är det repetition även där som gäller. I den fria leken har det “degats” mycket med play doh och vi läser en spännande bok som heter Riddarnas kamp av Anna Jansson.

 Ha en underbar helg och väl mött nästa vecka!

Önskar personalen på sanuk