Skip to content

Veckobrev 18 – Hua Hin

Veckobrev 18 – Hua Hin

Denna vecka har gått mycket fort och vi har haft roligt som vanligt. När vi tidigare under terminen var på besök på en thailändsk skola här i Hua Hin så var vi med på idrotten. Skolbarnen spelade korgboll vid besöket och Sanukarna tyckte det var riktigt roligt. Så vi spelade korgboll på idrotten i tisdags.

Korgboll:

Man har två lag. Lagen har ett mål- ett levande mål. Målvakten står på en stol och håller i en papperskorg. Sedan passar man bollen mellan varandra, man få inte springa med bollen. Mål gör man genom att kasta in sin boll i sitt eget lags papperskorg.

Eleverna har pratat mycket om eldkonster förra veckan så vi bestämde oss för att göra egna pojor och drillstavar, det blev alltså veckans thaitema. En drillstav är en stav som är vackert smyckat. Den kastas upp i luften på olika sätt, båda ändorna ska brinna. Pojor är två kedjor med eldbollar på som snurras på olika sätt. Våra pojor och drillstavar tänds aldrig på, fast ute på öarna får ungdomar träna med eld.

I torsdags hade vi också två avtackningar. Två av våra elever som gått hos oss sedan november 2014 slutade i veckan. Det är alltid sorgligt att tacka av elever och barn och vi önskar dem varmt lycka till och hoppas på att vi ses igen.

Skolan

De yngre barnen har arbetat klart med området “kroppen” och kan nu gå vidare med so istället. Några av eleverna i mellanstadiet har i veckan arbetat med termometern och negativa tal, det är lite klurigt och man behöver tänka lite bakvänt. Nu är de igång med kortdivision och det går undan och är roligt. De äldsta har arbetat mycket med svenska. Ett prov på satsdelar väntar bakom hörnet. Tolka och reflektera över litteraturhistoriska texter har också gjorts, mycket intressant!

Förskolan

Addition, genom lek har varit populärt i veckan. Även alfabetet har tränats in genom att kasta boll till varandra samtidigt. Vi har även läst mycket förstås. Några skolbarn har läst för de små och det är alltid mysigt att krypa upp tillsammans i läshörnan.

En stor koja har också byggts inne på förskolan. Tankar om hur ett hem kan se ut har kommit upp i och med kojbygget. Även hur man bygger ett hus.

 

Nästa vecka:

På tisdag ska vi på tempelbesök. Ha skoltröjorna på och alla ska ha byxor eller kjol som täcker knäna. Klä er inte i färgen orange, det är munkarnas färg.

 Pop kan mai, önskar personalen på Sanuk!