Skip to content

Veckobrev 17 – Hua Hin

Veckobrev 17 – Hua Hin

Att vi är i slutet av April är svårt att förstå. Det är ca 30 grader varmt tidigt på morgonen och sent på kvällarna, då kan ni bara tänka er hur varmt det är på dagarna. Två longstayselever har vi tackat av i veckan och två kortisar. Pop kan mai våra vänner! Vi kommer sakna er.

Förutom veckans kompis, som vi fortsätter med, har vi på samlingarna haft avslappning, lekt lite gemenskapslekar och samtalat om skolan i Sverige jämfört med Sanuk. Tankarna på skolan i Sverige blir mer intensiva när flera lämnar oss för säsongen.Alla är överens om att det är lyxigt att ha en pool på skolgården och att ha idrott på stranden, exotiskt och härligt.

Veckans idrott har bestått av “Bootcamp” på stranden. Vi har alltså haft olika stationer som vi joggat till och övningarna har vi gjort med hjälp av varandras kroppar. Vi tränade axlar, triceps, mage, bröst och ben. Därefter tog vi ett dopp i havet och kikade på snäckor och krabbor. Vi har också haft yoga inomhus i AC:n, skönt och bra för kroppen att sträcka ut sig ordentligt.

De yngre eleverna har arbetet med RAR, som är ett sätt att arbeta med värdegrund. Respekt för andra, ansvar för sina handlingar och respekt för sig själv. Vi har också haft thaikurs 1. Allt material samlas i elevernas thaiböcker.

Nästa vecka:

Vi har idrott både på tisdag och torsdag. Glöm ej att era barn ska komma med idrottskläder på sig på morgonen så packa ner vanliga kläder som ombyte. Badkläder varje dag om vi behöver svalka oss.

Åk 1-7

Geologi har stått på schemat. Det har varit lite klurigt att förstå skillnaden mellan mineraler och bergarter, men vi tror att vi lyckats skapa en förståelse nu. Flera har arbetat med area och skala och några har lärt sig klockan och jobbat med olika övningar kring det. Prov på procent har några avklarat i veckan med gott resultat.

Ordförståelse och begrepp har vi arbetat med en hel del, alla elever på olika nivåer. Ronja Rövardotter är skriven på ett ganska ålderdomligt sätt med flera ord som är svåra att förstå och som vi inte använder idag. Men oj så bra den är. Synonymer, pronomen, verbformer ( tempus) och adjektiv några språkliga och grammatiska former som har genomförts i veckan.

Förskola/ Förskoleklass

Den här veckan har vi haft sällskap av några elever från ettan och trean när vi arbetade med heltimme och halvtimme på klockan. I leken har vi byggt mycket med “plus plus” och några av oss har gjort pärlplattor. Boken “Mina i Kina” fick oss att komma in på Sanuks R.A.R- arbete och vi hade bra diskussion om hur vi respekterar oss själva.

Ha en skön och fin helg!

Önskar personalen på Sanuk