Skip to content

Veckobrev 17 – Hua Hin

 Veckobrev 17 – Hua Hin

Sport och rörelse har vi haft som en röd tråd i veckan. Vi har övat på rytmer i thaiboxningsrinken och på dansgolvet. I tisdags testade vi Muay Thai, både förskolan och skolan. Några av eleverna har gått på thaiboxning länge och de fick träna tillsammans. De sparrade ihop och det var fantastiskt roligt att få se dem i ett annat forum på detta sätt än i skolan. Koncentration övas i thaiboxning, fokus, balans, disciplin och uthållighet men även styrka och kondition. Alla tyckte att det var roligt och vi hoppas på att flera av barnen fortsätter med träningen även på fritiden.

I torsdags så hade vi dans på idrotten. Vi dansade line dance tillsammans. Även denna gång var alla barn och elever på skolan tillsammans och dansade. Vilken glädje det är att dansa tillsammans. Det inbjuder till skratt och värme. Idrotten har vi haft inomhus, inte för att det enbart har varit så varmt utan för att det har regnat. Regnet har varit välkommet då det knappt har regnat alls detta läsår här i Hua Hin.

På några av morgonsamlingarna har vi lekt spion och detektiv. Det är en strategilek som kräver både planering och kvickhet. Vi planerar att utmana föräldrarna under storsamlingen nästa vecka på torsdag.

Skolan och förskolan

De äldsta eleverna på skolan har arbetat med spanska inför ett kommande prov. Det svåraste är att skriva längre texter. Vi har tittat på nyheter tillsammans allihopa för att hålla oss uppdaterade om vad som händer i världen och diskuterat olika nyheter. Nyheter om mänskliga rättigheter återkommer med jämna mellanrum och vi har diskuterat vad det betyder. Eleverna i åk 6 arbetar med FN:s deklaration för mänskliga rättigheter och barnkonventionen så många diskussioner har vi haft om detta ämne.

De yngre eleverna har arbetat med att skriva meningar om olika bilder, tränat på stor bokstav och punkt. Åk 3 och 4 har även arbetat med vikingatiden. De läser om tiden och skriver egna frågor som kamraterna ska få svara på.

 

Ha en underbar helg, önskar personalen på Sanuk!