Veckobrev 16 – Koh Lanta

I tisdags hade vi en fantastiskt rolig aktivitetsdag på stranden tillsammans med Lilla Svenska skolan. Alla elever delades in i lag och gjorde fem olika aktiviteter. Det var kokosnötskastning, vattenstafetter, irländsk julafton och dragkamp. Vi avslutade med att se vilken grupp som kunde bygga det högsta sandtornet. Som vanligt var alla elever glada och positiva. Det är härligt att se glädjen och det vänliga sättet alla elever har mot varandra.

Den här veckan är det flera elever och pedagoger som har slutat och det innebär att vi från nästa vecka kommer att vara en grupp i varje stadie. År 1-3 och 4-5 kommer att ha idrott tillsammans på tisdagar och torsdagar med start nästa vecka. År 6-9 fortsätter att ha idrott som tidigare, på måndagar och onsdagar.

Förskolan/ Förskoleklass

Den här veckan har förskolan och förskoleklassen varit tillsammans. Det var varit en härlig vecka där vi har pratat mycket om böcker, läst böcker och gjort egna böcker. Frågeställning vi har arbetat med är hur en framsida ser ut, hur vet man vem som skrivit boken och hur en bok börjar och slutar. Alla barnen skriver varsin egen bok som vi på torsdagens Storsamling läser upp för föräldrarna. Det är spännande berättelser om Sanuk, Batman och katter.

År 1-3

Den här veckan är sista veckan för den ena lågstadiegruppen, vilken har inneburit att det är mycket arbeten som ska hinnas med och avslutas. Det har arbetats flitigt med både svenska, matte, engelska, so, RAR och thai, i sann Sanuk-anda.

År 4-5

Grupperna och eleverna blir färre men för vår del har det inneburit att vi har fått nya klaskompisar som tidigare har gått i andra grupper. Det är jätteroligt och eleverna är så duktiga på att ta hand om varandra och bjuda in i gemenskapen.

År 6-9

Eleverna jobbar vidare med sina egna planeringar. Det är väldigt hög arbetsmoral och mycket bra arbetsro på lektionerna. Flera av Sofia Distans eleverna har jobbat klart med vissa ämnen, exempelvis historia, kemi eller fysik och har i dessa redan fått veta sitt terminsbetyg. Vi fortsätter med elevledda lektioner på idrotten. I måndags var det en elev som hade ett pass vattengympa.

Trevlig helg önskar personalen på Sanuk