Skip to content

Veckobrev 16 Koh Lanta

Veckobrev 16 – Koh Lanta

6000 sidor på två veckor var utmaningen vi tog elever och pedagoger på skolan. Tillsammans pratade vi om Världsbokdagen som stundar den 23 april och varför den finns. Innan den 1 maj ska vi tillsammans ha läst 6000 sidor.

Varje dag prickar vi av och stämmer av att alla har hittat en bra bok och att de läser. Nu hittar vi läsande elever i varje vrå, det läses för fullt. Vi ger varandra boktips och inspirerar varandra till nya läsupplevelser. På torsdagens samling bjöd vi in föräldrarna till en lästävling. Vilka har först läst 10 000 sidor? Blir det eleverna eller föräldrarna som vinner?

Kom ihåg
Terminens sista skoldag är torsdag den 30/5 2013. Glöm inte att skicka ett SMS till skolan om ert barn blivit sjukt. Telefonnummer till skolan 08-444 37 566 och till Förskolan 08-728 49 877.

Förskola
Vi har fortsatt träna på turtagning och vikten av att följa regler. Vi har kommit fram till att det är viktigt att alla är överens om och medvetna om reglerna innan man är med i en lek eller ett spel. Ritsagor är populärt på förskolan så i onsdags fick barnen göra en egen tillsammans. Det blev en kärleksberättelse. Vårt experiment den här veckan handlade om ytspänning. Be gärna era barn berätta hemma om hur det gick till.

Skolarbete 1-3
I korridoren bort till vårt klassrum hittade vi en Kackerlacka på rygg. Några blev rädda andra spralliga, men alla blev vi nyfikna. Kackerlackan fick komma in och bo hos oss och vi började undersöka den. Vi har lärt oss det latinska namnet som är Blatta. Vi har tittat på vingarna, benen och på den hårda kroppen. Vi hade många frågeställningar att utgå ifrån. Vi har letat fakta, gjort tankekarta och börjat rita av vår kackerlacka. Tänk så kul det är att kunna ta tillvara lärtillfällen när de bara kommer.

Skolarbete 4-6
Häxor, kättare, munkar, biskopar, kungar, bönder och adeln – är några begrepp som vi arbetar med just nu. Vilken tid kan dessa begrepp härstamma, jo medeltiden. Medeltiden har vi dragit igång med och kommer fortsätta arbeta med denna tidsperiod några veckor framöver. Vi har även en del fokus på barnens rättigheter och barnkonventionen då en av sexorna har satt igång med ett arbete om det. Det finna en hel del att ta in om just barnens rättigheter i Thailand.

Veckan har gått fort, det har varit roligt och intensivt.

Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

Hoppas ni får en härlig helg med många intryck.
Väl mött på måndag igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk