Skip to content

Veckobrev 16 – Hua Hin

Veckobrev 16 – Hua Hin

Som vanligt började vi veckan lite lugnt, denna gång med massagesaga och avslappning till lugn musik. Så skönt att samla tankarna inför veckan.

Vid veckans thaitema delade vi gruppen, så ett gäng var kvar på skolan och fick prova på att dansa thaidans med danslärare Dede och resten av gänget åkte iväg till vår skolmatsrestaurang, där de fick gå matlagningskurs.

På restaurangen delades eleverna in i tre grupper som fick laga varsin rätt. Det var bara till att hacka, skära, steka och fritera. När maten var klar bjöds vi alla på vårrullar, paneng gai och pad kaprao i uteserveringen. Så gott och jättelyckat!

Nästa vecka byter vi grupper så alla får pröva på både dans och matlagning.

På storsamlingen fick matgruppen berätta hur de gått tillväga, dansgruppen visade sina talanger i thaidans och även föräldrarna fick prova på att dansa.

Det blev ett hårt idrottspass med tabata, men vilka kämpar vi har här! Alla tog verkligen i och körde sitt bästa, så räkna med träningsvärk idag! Så skönt med ett dopp i poolen efteråt!

Förskola/ Förskoleklass

Vi har friskat upp minnet med lite frukter denna vecka. Vi smakade på gäo mang gåån,nga och longon. Spännande utseenden och annorlunda smaker.

F-klass har tränat mer på klockan och funderat över vad som menas med lång och kort tid.

År 1-3

Det har varit en väldigt händelserik vecka. Glada efter matlagningen på restaurangen, slängde sig eleverna över dokumentationen för att berätta vad de hade varit med om. Tänk vad roligt det är att skriva när det finns något intressant att berätta!

Några elever har arbetat med nationella prov i matte och svenska. Några andra elever har arbetat med bråkform via roliga appar, tränat engelska verb och forskat om djur. Vi har även hunnit med att avnjuta några skräckberättelser som elever har skrivit. Till sist har vi tackat av ett par klasskompisar som har slutat på skolan!

År 3-9

I matematiken har fler elever arbetat med geometri och skala. I detta område har eleverna fått lära sig nya matematiska termer och begrepp, som de ska förstå och kunna använda sig av i egna uträkningar. I svenskan så skrivs det om skönlitterära böcker, berättande texter och instruerande texter. En elev har tränat extra på tempus då det gäller att skriva i en bestämd tid och inte blanda.

I so så har några arbetat med lag och rätt, mänskliga rättigheter och även en del historia som Vasatiden, Medeltiden och om folkrörelser på 1800-taleti Sverige. Intressant att se att alla i historien som på något sätt känt sig orättvist behandlade har protesterat!

I No har en elev påbörjat att sammanställa sin egen vattenförbruking ska göra en analys på det och hur denne ska kunna minska den, lite klurigt. En annan skriver om energikällor och ska argumentera för och emot.

Det har skapats en hel del i veckan också. Några lär sig spela sånger på vår key board och sjunger samtidigt och skapar en egen rapp-låt. Det målas vackra konstverk av natur och djur och redan befintliga konstverk tolkas.

Nästa vecka

Thaitema

Tisdag

Mårtens grupp- Thaidans

Monicas grupp och förskoleklass – Matlagningskurs

Idrott

Tisdag: Ingen idrott

Torsdag: Alla idrott

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och ha med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

 

Ha en riktigt skön helg!

 

Önskar personalen på sanuk