Skip to content

Veckobrev 15 – Koh Lanta

Veckobrev 15 – Koh Lanta

Som alltid har vi haft en rolig vecka här på Sanuk, men kanske att denna vecka ändå har varit lite roligare än vanligt. Veckans absoluta höjdpunkt var ju såklart firandet av Songkran, det thailändska nyåret. Eleverna slutade kl 12 och alldeles innan dess smög alla elever ut i korridoren på övervåningen för att kunna attackera föräldrarna som kom för att hämta barnen. På given signal reste sig alla elever upp och sköt och kastade vatten på föräldrarna som stod nedanför på skolgården. Förvånade föräldrar var dock inte sena med att försvara sig och ett vilt, galet och otroligt roligt vattenkrig utbröt. Vi fortsatte sedan upp till stora vägen där det kastades och sköts vatten på allt och alla.

På torsdagens storsamling fick vi först en redovisning och demonstration av ett slöjdarbete som en av våra äldre elever har gjort. Sedan delades föräldrar och barn upp i grupper som tillsammans skulle bygga en sandskulptur. Vi imponerades av bland annat sjöstjärnor, ödlor och sjöjungfrur. Vad härligt det är att se hur engagerade både föräldrar och elever är på alla våra aktiviteter! Tack för att alla bidrar till att göra Sanuk till världens bästa skola!

På tisdag nästa vecka ska vi ha en aktivitetsdag på stranden tillsammans med Lilla Svenska skolan. Vi samlas som vanligt i salan kl. 8.30 och går sedan ner till stranden. Kom gärna ombytt.

Idag är det rektor Tinas sista dag för den här säsongen, men det går fortfarande bra att maila henne; tina.stahle@svenskaskolanthailand.se Ni kan självklart även prata med oss pedagoger om det skulle vara något.

Förskolan

Den här veckan har kretsat mycket kring det thailändska nyåret songkran. Innan onsdagen diskuterades det vilka vattenpistoler varje barn hade och efter onsdagen lekte vi songkran och ritade songkran. Vi har också hunnit att vara på stranden och på skolgården och leka. En favoritlek nu är café och vi erbjuds både fried rice och magmedicin i cafet.

Förskoleklass

Den här veckan har vi varit på hemlig utflykt till en pool, så kul. Tänk att inte ens rektorn visste vart vi skulle. Det är vår sista vecka på Boo, för nu är det inte många barn kvar. Vi har givetvis varit med och firat Songkran med årets största vattenkrig.

År 1-3

Den här veckan har våra longstaytreor gjort nationella prov, i både svenska och matte. Vi har haft bild och pratat om grundfärger, komplementfärger och kontrastfärger. Vi har också skrivit berättelser, haft välskrivning och arbetat med skiljetecken och stavning.

År 3-6

Det är slutspurten för några av våra elever och de tar stort ansvar för att bli färdiga med sina arbetsuppgifter så att de är redo för att komma tillbaka till sin hemskola.Övriga elever arbetar på lika flitigt som vanligt och har påbörjat nya arbetsområden som exempelvis Norden och Sverige.

År 6-9

Även den här veckan var vår grupp en del av storsamlingen, då en elev i åttan redovisade sitt slöjdarbete. Han har tillverkat en skimboard, som han berättade om och visade.
En tredjedel(!) av vår grupp har fyllt år den här veckan. Det firade vi med ett stort fikakalas!

Hoppas att ni får en fin helg önskar personalen på Sanuk