Skip to content

Veckobrev 15 – Hua Hin

Veckobrev 15 – Hua Hin

Härligt att mötas igen efter en veckas lov!

Vi smög igång med avslappning och väckte skollusten till liv igen.

På tisdagens idrott åkte vi tuktuk till stranden för ett rejält fyspass. Det var löpning och stationer med parövningar i styrka. Vi avslutade med leken Thailändska muren efter önskemål från eleverna. Torsdagens idrott blev också en svettig historia med olika bollsporter. Eleverna fick prova på badminton, pingis, bowling, strandtennis och kubb.

Som samarbetsövning denna vecka körde vi linedance, vilken vi även bjöd in föräldrarna till på storsamlingen.

Ingen har väl missat att det är Songkran denna helg. Hela Thailand firar sitt nyår med ett hejdundrande vattenkalas. Vi ville ju såklart uppmärksamma den traditionen så vi överraskade föräldrarna med vattenkrig när eleverna skulle hämtas på fredagen.

Förskola/ Förskoleklass

Det är full aktivitet i vårt lilla hus. Det byggs mycket med lego, läggs pussel och spelas spel. Vi har även tittat lite närmare på maneter i veckan. F-klassarna har skrivit fakta på Ipad och alla har fått skapa en egen manet.De äldre har dessutom jobbat med klockan. Vi har tränat på hel, halv och kvart i och kvart över.

År 1-3

Glada men lite trötta startade vi upp veckan efter ett härligt påsklov. Vi har ägnat oss åt gemensamma diskussioner kring RAR, Respekt för andra, Ansvar för sina handlingar och Respekt för sig själv. Här följer några av frågorna vi har pratat om.

Hur skapar man bra arbetsmiljö för varandra? Hur är man en bra kompis? Hur arbetar jag på bästa sätt?

Det är roligt att vara med när så unga men ändå kloka barn diskuterar dessa frågor, imponerande!

Några av de äldre eleverna har börjat göra gamla nationella prov i matematik. Några av de yngre eleverna har skrivit berättelser tillsammans, en annan elev har arbetat med luft. Flera av eleverna i blandade åldrar har börjat med bråkform i matten. Det är spännande att iaktta när de förklarar för varandra hur man kan se och tolka ⅘ i en figur.

År 3-9

Med stor arbetsglädje började vi veckan efter påsklovet och detta fortsatte ända till slutet. De yngre eleverna har läst om vatten och värme i fysik och kemi. Det har också, bland annat, läst och svarat på frågor om hur Carl von Linné delade in djur och växter i familj och släkt. Häftigt att han var från Sverige och vilket arbete han har gjort. I so så har de yngre eleverna fördjupat sig i medeltiden och en har påbörjat ett fördjupningsarbete om några av våra världsreligioner. En av de äldre eleverna läser om riksdagen och regeringen och en annan har börjat skriva ett större arbete om vad som hände efter Berlinmurens fall.

Det har också gjorts en del praktiska arbeten. En har skapat en vacker korallrevsmålning med “nemofiskar” och två andra har sytt en varsin tygpåse med hjälp av symaskinen med fina dekorationer på. Veckan avslutades med glosförhör och det sista som fanns på veckans planeringar. Några av våra nya elever har satt igång med thaikurs 1.

Nästa vecka

Idrott

Tisdag: Ingen idrott

Torsdag: Alla har idrott

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och ha med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

Tisdag

Mårtens grupp – matlagningskurs

Monicas grupp och Annelies grupp – thaidans

 

Sawdee pii mai kaa/kap!

 

Önskar personalen på sanuk