Skip to content

Veckobrev 15 – Hua Hin

Veckobrev 15 – Hua Hin

Ett djur man bara måste träffa, klappa och hälsa på när man är i Thailand är elefanten. I torsdags besökte vi Elephant Hospital. Där tar dem hand om elefanter som har jobbat hårt i sitt liv. De har även räddat elefanter från hårt och plågsamt jordbruksarbete och skogsarbete. För cirka 15 år sedan så fanns det ca 1000 vilda elefanter i Thailand och ungefär 3000 tama. Vi fick tvätta och mata en elefantunge som heter Song Kran.

I veckan har vi även börjat förbereda oss inför Song Kran som är på måndag nästa vecka. Det är det thailändska nyåret. Då har hela Thailand vattenkrig. Det ska bli spännande att få vara med om det. Alla barn och elever ska ta med sig en en vattenpistol till skolan och ha badkläder på sig.

 Skolan

I veckan har det blivit mycket matematik då de äldsta eleverna förbereder sig för ett stort prov på hela årets matematikkurs. De yngre eleverna har tränat på subtraktion och klockan. De har även läst mycket och olika genrer, sådana som de inte har läst förut. Det är roligt att testa på nya böcker och överraskande när de är riktigt bra.

Förskolan

Barnen på förskolan har arbetat med klockan både på I – phaden med hjälp av olika spel och med hjälp av olika böcker. De har också arbetat med att se och göra olika monster.

Happy Song Kran, önskar pedagogerna!