Skip to content

Veckobrev 14 – Koh Lanta

Veckobrev 14 – Koh Lanta

Välkomna tillbaka efter påsklovet! Hoppas att alla har haft ett härligt lov!

Nu märks det att det börjar bli lågsäsong. Det är färre elever på skolan och på morgonsamlingarna får vi numera plats i en enda ring. Vi har arbetat mycket med RAR på veckans morgonsamlingar. Det har varit både massage och samarbetsövningar. På torsdagens storsamling höll några av våra äldre elever i en yogalektion för elever och föräldrar.

På onsdag nästa vecka ska vi fira Songkran, det thailändska nyåret. Den dagen kommer alla elever att sluta kl. 12.00. De elever som vill får ha med sig vattenpistoler och dylikt till skolan men man får inte använda dem före kl. 12.00. Vi ber er också att tänka på att inte skvätta vatten på kvinnor med slöja eller på dem som säger nej. Kan det vara så att föräldrarna har planerat en liten vattenattack när de kommer och hämtar tro…?

Förskolan

Den här veckan har vi hunnit med massor av saker på förskolan. Det har varit thaitema yoga och thaitema tempel. Vi har målat och ritat och varit på stranden. Men det som har varit roligast har varit barnens fria lek. De har den här veckan lekt fireshow på stranden. Alla barnen har byggt upp en scen och sen har vi satt på fireshowmusiken och sen har vi kört fireshow. En annan rolig detalj i leken har varit när barnen har lekt restaurang är att barnen har frågat varandra efter wifi koden. Lekar som endast sker i Thailand.

Förskoleklass

Den här veckan fick vi göra batik genom att först rita en skiss, sen skulle den ritas av på tyget som var fastsatt på en ram. Sam som är mästare på batik kokade vax, som vi fyllde alla linjer med. Sen penslade vi batikfärg innanför alla linjer. När det var det dags för fixering genom att koka tyget, sen fick vi ta hem dem. Vi har även lärt oss att poja, det var kul men svårt.

År 1-3

Våra elever är som vanligt flitiga och arbetar på med sina planeringar. Den här veckan har det bland annat arbetats en del med tyngdkraft och friktion, berättelseskrivande, okända tal och föreberedande inför ekvationsräkning. En del elever har också haft bild och arbetat med varma och kalla färger samt nyanser.

År 3-6

Några av våra elever har arbetat med bild i veckan. En uppgift var att måla en bild inspirerad av Vincent van Gogh. En elevgrupp arbetade med perspektiv och samtalade om begreppen fågel- och grodperspektiv. De gjorde även en bilduppgift där de tränade sig just i att måla i olika perspektiv.

År 6-9

Veckan har varit fylld med matematik. Både åk 6 och 9 har gjort nationella prov i matematik den här veckan. Årskurs sex är nu klara med matematiken, medan niorna har ett matteprov kvar att göra på måndag. På idrotten fortsätter vi med elevledda lektioner. Den här veckan hade en av eleverna planerat en lektion med spökboll.

Personalen på Sanuk önskar alla en trevlig helg!