Skip to content

Veckobrev 14 – Koh Lanta

Veckobrev 14 – Koh Lanta

Nu märks det även på skolan att lågsäsongen börjat igen på ön. Vi har under veckat tackat av många kompisar och pedagoger. Många varma goa kramar har delats ut och tagits emot. Säkert kommer många att ses igen i Sverige eller kanske rent av på Sanuk igen! Det är extra roligt att nu i avskedstider även på få hälsa nya familjer välkomna till oss!

Förskolan/Förskoleklass/Barnklubb
I veckan har det lekts mycket lekar och pysslats i vanlig ordning. Det är fascinerande att se hur barnen kommer med förslag på aktiviteter och sätter igång med olika saker.

Förskola/förskoleklass/barnklubb
I tisdags hade vi disco på förskolan med skattjakt. Redan dagen innan hade förberedelserna satt igång med hattillverkning. Till slut, efter att ha löst flera uppdrag hittades skatten. Så roligt vi hade, riktigt Sanuk! Härligt att se extra mycket glitter i barnens ögon!

Skolår 1-3
Vi är nu klara med våra texter som handlat om allt från kaniner som vill bli kockar till nya kamrater i en klass. Efter påskolovet ska eleverna visa upp och läsa sina texter för varandra. Vi fortsätter sedan med att skriva dikter och olika typer av faktatexter.

Snart är det påsk hemma i Sverige och det har vi uppmärksammat med att tala om påsken och påsktraditioner samt varför vi firar påsken. Vi har även haft påskpyssel med olika bilduppgifter så som; kycklingar av den egna kroppen som mall och påskkort av olika slag. Idrotten gick i taktens och musiken tecken denna vecka. Vi fick hjälp av Veronica som är Zumbaledare hemma i Sverige. Tillsammans med henne lärde vi oss några olika zumbasteg. Med inspiration av salsa och andra sydamerikanska toner, visade hon oss hur ett danspass kan se ut. Kul och svettigt tyckte vi alla!

Skolår 3-5
Vi har haft ännu en fartfylld vecka och vi har rört oss till härliga Zumba takter. I klassrummet har vi arbetat med praktisk matte då vi påbörjade ett konstverk. Vi lärde oss hur man på olika sätt kan mäta ut mittpunkten och sedan göra en jämn cirkel med hjälp av ett snöre och en spik. Vi har skissat en bild och vi har klippt ut bitar till bakgrunden i vårt konstverk. Vi har samlat snäckor, målat dem och börjat sätta fast dem. Några har forskat om Nordens alla länder och fokuserat på naturen. Några har läst om Europas länder och vi har på skoj tävlat om vem som kan placera ut flest länder på kartan. Vi har även läst ut Eldens hemlighet och haft boksamtal.

Skolår 6-9
Det har varit en intensiv men rolig vecka. Eftersom det är Songkran lov nästa vecka så har det varit många avslut och inlämningar. 6:orna har bland annat arbetat med “befolkningsfördelning” över jorden och många intressanta diskussioner har ploppat upp. Varför bor det så mycket människor i de stora städerna i Asien och vad betyder begreppet “urbanisering”. 7:orna har lärt sig om jordens inre och yttre krafter så som erosion och jordbävningar och vulkanutbrott, spännande! De allra äldsta på skolan har diskuterat och forskat om naturresursernas fördelning över jorden och sett hur orättvist det kan vara. De har också forskat om etnicitet, kulturkrockar i möten och människosynen i olika kulturer. Som sagt en intensiv men rolig och intressant vecka.

Nästa vecka 15 är hela skolan stängd för Songkranlov!
Vi önskar alla ett riktigt avkopplande lov!
Väl mött mån 14 april igen!

Önskar Personalen på Sanuk