Skip to content

Veckobrev 14 – Hua Hin

Veckobrev 14 – Hua Hin

Fredagen startade med äggmålning. Efter det var det skattjakt. Påskharen hade nämligen varit på skolan under natten och lämnat en skatt. Med mycket samarbete och klurighet lyckades eleverna hitta skatten. Sen kom föräldrarna och vi hade avtackningar. Efter det var det tävling med de målade äggen. Vi rullade dem nedför ett lutande plan och det gällde att komma längst. Segern gick till eleverna. När föräldrarna därefter fikade blev de överrumplade av eleverna som tjuvstartade Songkran med ett vattenkrig! Det var inga torra föräldrar som lämnade Sanuk!

På morgonsamlingarna har vi gjort namnlekar, haft massage och repeterat stabilt sidoläge samt gjort HLR. Alla barnen testade att göra kompressioner på dockan och vi kunde konstatera att det krävdes mycket kraft och rätt teknik för att lyckas. Vi har också pratat om Songkran och varför man firar det i Thailand.

På tisdagens idrott gjorde vi tärningsstationer. Eleverna fick slå en tärning och sen bestämde siffran vilken station man skulle göra. Några fick göra idioten väldigt många gånger och vissa upphopp men oj vad de kämpade! På torsdagen åkte vi till stranden i regnet. Det var perfekt idrottsväder. Vi lekte gammelgäddan, gömma stenen och en brännbollslek.

Maud hade på torsdagen dukat upp påskpyssel och barnen pysslade hela eftermiddagen. Vilken härlig kreativitet och fantasi de har!

Åk 1-7

En del elever har experimenterat under veckan. Det har tillverkats en ficklampa med strömbrytare för att kunna bryta den slutna kretsen. Tre termosar har tillverkats med olika isoleringar. Spännande att se vilken som höll värmen längst. Vi drog paralleller till hur vi klär oss på vintern för att hålla värmen bäst.

Under veckan har det genomförts diagnoser i matematiken, glosförhör och ett förhör i värme, kyla och väder. Alla arbetar koncentrerat och gör hela tiden sitt bästa!

Övrigt

Nästa vecka är det påsklov. Vi börjar igen måndagen den 17/4.

 

Vi önskar er ett härligt lov och rolig Songkran!

Pedagogerna på Sanuk