Skip to content

Veckobrev 14 – Hua Hin

Veckobrev 14 – Hua Hin

Flera nya elever har börjat efter påsklovet, mycket roligt. För att vi ska lära känna de nya och de oss så har vi haft en del lärakännaövningar på samlingarna och även på storsamlingen. Vi presenterade oss med namn och en rörelse och därefter så hälsade vi på varandra med just den rörelsen. På storsamlingen så tävlade vi sedan i en namnlek. Vad snabbt alla snappade upp namnen och tänk vad roligt det är när alla på skolan vet vad just “jag” heter.

På en av samlingarna så tränade vi på att lyssna noga. En elev blev intervjuad i måndags och i onsdags hade vi ett kompisquiz. Flera fick 10 rätt av 10, vilka fina lyssnare våra elever är. Mysigt också för eleven som blev intervjuad att få veta att kamraterna på skolan vill veta olika saker om en och kommer dessutom ihåg allt som sas.

På idrotten i veckan har vi spelat vattenpolo och gått en tipsvandring i skolans trädgård och svarat på frågor om allemansrätten. Vi har också testat alla våra vattenpistoler så att de fugnerar perfekt till nästa vecka då det är Songkran. Givetvis så blev det vattenkrig också under testandet, vi behöver ju värma upp lite.

Nästa vecka:

På tisdag ska alla elever som började v. 14 på tempelbesök. Klockan 09.00 hämtas vi av en tuktuk som tar oss till templet. Alla ska ha sina Sanuktröjor på sig och ha byxor som täcker knäna. Ingen får bära orangefärgade kläder då orange är munkarnas färg. Besöket tar ca en timma.

Vi har ingen idrott på torsdag då vi istället rör på oss extra mycket på onsdag då det är Songkran. På Onsdag så promenerar vi ner till Kao Takiab och äter lunch på skolrestaurangen Lets Eat. Den ligger strax före soi 8 på vänster sida, direkt efter 7-eleven. Sedan är vi kvar där och krigar. Hämta era barn där 14.00. Glöm inte att lägga in era telefoner i plastpåsar och tänk på att ni blir blöta så fort ni lämnar ert hem. Era barn kommer att vara blöta när ni hämtar dem.

Åk 1-8

De yngsta eleverna har arbetat en hel del med läsförståelse på olika sätt. Några har läst texter och svarat på frågor, andra har gjort ett läsbingo och några har pratat om sina texter muntligt. De äldsta har skrivit dikter och läst en hel del skönlitterära böcker så någon recension har det också blivit.

I matematiken jobbar vi med vinklar och multiplikation. Ja, det går snabbare om man kan tabellerna utantill 😉

Hur mycket påverkar gravitationkraften mig? Varför är jag lättare i vatten än i luften? Kan man tända eld med is? Ja, dessa frågor har vi fått svar på i veckans fysikarbete.

Helt otroligt snabbt har denna vecka gått, svårt att förstå att det är fredag igen. Tiden går fort när man har roligt!

Förskola/ Förskoleklass

Den här veckan har vi klurat med Tangram och Ubongo, riktigt roligt att få arbeta med geometri, logiskt tänkande och problemlösning på ett lekfullt sätt. Veckans bokstav har varit J och med stenar och färg så fick vi till riktigt smarriga jordgubbar 🙂 Leken har i stort sett flyttat sig inomhus då det är varmt ute nu!

Ha en fin helg och väl mött nästa vecka!

Önskar personalen på Sanuk