Skip to content

Veckobrev 14 – Hua Hin

Veckobrev 14 – Hua Hin

Veckan har präglats av både bus och arbete, skratt och svett.

Första april inbjöd oss till att luras lite. Pedagogerna låtsades åka på visumresa och istället kom pedagogernas “bröder” och hoppade in som vikarier. Eleverna trodde på skämtet tills de fick se bröderna komma inspringande till skolan med en basketboll.

Vi har sjungit mycket på morgonsamlingarna – Sanuksången i stämmor.

I torsdags kom ett gossedjur på besök. Gossedjuret heter Nuffe och är en giraff. Han är ute och reser och kom till Sanuk i Hua Hin för att ta reda på hur det är att gå i skolan i Thailand. Nuffe har en facebook- sida där han rapporterar vad han gör på sin resa.

Vi har även firat påsk. Tillsammans har vi blåst ut ägg och målat dem vackra och färgglada. Stora och små hjälptes åt. Skolan och förskolan har även letat påskägg och mumsat godis.

Riktigt varma dagar har det varit så vi har svalkat oss på olika sätt. Vi har tränat och förberett oss på Song kran som är nästa vecka genom att ha vatten krig på några raster.

Skolan

De äldsta eleverna har arbetat med vattnets kretslopp och jordens vattenresurser. Många intressanta diskussioner har de haft kring hur vi ska göra för att ta hand om jordens vatten för att det ska räcka till alla och inte förorenas. Det har varit passande diskussioner i och med att det varit så varmt och torrt i veckan.

De yngre eleverna har arbetet en del med udda och jämna tal, subtraktion och termometen ( negativa och positiva tal).

Förskolan

Förskolabarnen har arbetat med prepositioner på olika sätt genom att följa instruktioner och lägga saker på olika sätt. De har även arbetat en hel del med geometriska former genom att finna dem i rummet och bygga.

Glad Påsk, önskar personalen på Sanuk!