Veckobrev 13 – Koh Lanta

På storsamlingen på skärtorsdagen bjöds det på påsksång ifrån förskolan, sugrörs samarbetsövning och tiokompissång av förskoleklass.
Skolklasserna bjöd på rollspel med hur solen och månen rör sig, engelsk färgsång, saltkrisstall experiment och diktläsning om vänskap. Så kul att få visa upp för familjen vad vi jobbar med på dagarna i skolan.

Thailandstema
Denna veckan har vi haft två helt nya Thailandsteman. Det första temat handlade om blommorna inom buddhismen. I det fick vi lära oss fakta om alla vackra blommor som används i buddhistiska ceremonier. Vi fick lära oss av vår thailändska vän i vilka sammanhang blommorna används och vad de symboliserar. Vi fick även öva på deras vackra thailändska namn. Gruppen lyssnade, reflekterade och deltog riktigt intresserat i samtalet. Tänk så mycket nytt vi fick lära oss. Vi avslutade med att tillverka fina lyckobringande blomsterkransar tillsammans.

En annan grupp fick lära sig att vika handdukar i fina former. Många av eleverna har sett dessa figurer på hotellen där de bor och undrat hur får man gör dem egentligen? Vi fick lära oss att göra hundar och svanar. Det krävdes mycket koncentration för göra enligt instruktionerna, samarbete i paren och träna minnet. Dessutom lärde våra instruktörer oss allt detta på engelska! Inget verkar omöjligt för våra fantastiskt kluriga elever på Sanuk. Det gjorde ni riktigt bra!


Kom ihåg

Nästa vecka slår förskolan och förskoleklass ihop sina verksamheter. Alla barn är då i Changrummet. Ansvarig pedagog är Lindabell. Skola och förskola har påsklovsstängt vecka 15. Glöm inte att skicka ett SMS till skolan om ert barn blivit sjukt. Telefonnummer till skolan 08-444 37 566 och till Förskolan 08-728 49 877.

Förskola
Denna vecka har vi pratat om påsken. I vår sångpåse hittade vi i ett påskägg. I påskägget låg det en geckoödla och en kyckling. Vi lärde oss en ny sång om lilla kycklingen som vi ska sjunga på storsamlingen. Barnen har också fått göra en liten fingerdocka i gips som föreställer en kyckling. Utflykten denna vecka gick till ”vår egna lilla strand” på Klong Kong. Där byggde barnen ett sandslott med en kokosnöt som dörr. I leken bearbetas allt barnen upplevt. Påskberättelsen om Jesus död och uppståndelse som prästen Maria berättade för oss har verkligen fastnat hos barnen.

Förskoleklass
Denna vecka har vi spelat olika brädspel då vi har tränat samarbete, matematik och svenska. Vi har gjort nya verser på “Ekorr`n satt…” De handlade om örnen, sköldpaddan och katten. Barnen hade många förslag och lärde sig de nya texterna snabbt. KUL. På yogapasset tränade vi på de olika yogaövningar barnen har lärt sig. Alla tänkte på sin andning, att man ska vara stark, och att man ska vara koncentrerad. Efter yogan gjorde vi några danssagor, vi var till “Trollskogen” “På resa” och “I djungeln”

På bilden fick barnen ta med sig papper och kritor ut för att måla av någon av de vackra palmerna som finns runt skolan. Palmen kommer att finnas i Thailansboken.

Skolarbete 1-3
I veckan har vi jobbat vidare med vårt arbete med blandningar och lösningar. Av vår saltlösning som stått i fönstret ett tag finns endast saltkristaller kvar. Vi funderade på vart vattnet tagit vägen och varför saltet inte längre vari samma form som innan. Sådana vetgiriga och undersökningsugna elever det går här. Underbara samtal och diskussioner!

I matten har vi undersökt bråk. Vi har tittat på vad som kännetecknar ett bråk och hur vi kan dela olika saker. Eleverna har också jämför olika bråk och sett vilket som varit störst och minst. I engelskan har vi tränat oss på årets månader, en del väldigt lika våra svenska ord, andra inte.

Skolarbete 4-6
Nu är vi inne på det näst sista kapitlet av romanen Huset. Den här veckan handlar det om ett rykte i huset och hur det påverkar de olika karaktärerna. Vi har även arbetat med reklam genom att analysera bilder och diskutera vad som är bra reklam och hur vi påverkas av den. Eleverna har även fått marknadsföra egna produkter med bild, text och en fångande slogan.

Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

Hoppas ni får en härlig helg med många intryck.
Väl mött på måndag igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk