Skip to content

Veckobrev 13- Huay Yang

Veckobrev 13 – Huay Yang

Tänk vad tiden går fort när man har roligt ! Nu är det slut på säsongen här i Huay yang för det här året.

Vi har haft en sista härlig vecka då vi under många tillfällen har varit tillsammans hela skolan. Vi har bl a haft penselmassage, gjort samarbetsövningar och mycket påskpyssel har det blivit.

Vi har även haft påsktema på storsamlingen då vi målade ägg tillsammans som vi sedan använde när vi tävlade i olika stafettgrenar som äggrullning, ägg på sked och ”struten” då man har en strut med ett hål i för ansiktet och ska leta bollar ute på gräset med en speciell färg som laget är tilldelad. Efter tävlingarna åt vi nybakade kanelbullar!

Skolbarnen har i veckan skrivit fantastiska påskberättelser som de läst upp för förskolan som lyssnade med stora öron.

Vi av slutade sista dagen med skattjakt då man både skulle kunna lösa rebusar, göra samarbetsövningar och svara på kluriga gåtor för att komma fram till skatten som var något gott att mumsa på. Även ett sista bad i poolen blev det inna skoldagen var slut.

Förskola/ Förskoleklass/ Barnklubb

Det har blivit mycket skapande under veckan som t e x snörmålning, sockermålning och en hel del påskpyssel.

Vi har gjort klart saker som vi haft i våra lådor så man kan ta hem allt nu under sista veckan.

Förskoleklassen har jobbat med bokstaven Y och även slutfört påbörjade arbeten.

Det har blivit mycket vattenlek på rasterna och även att sitta i skuggan på verandan och spela Uno eller rita har varit uppskattat.

År 2-5

Den här sista veckan har samtliga elever gått tillsammans i en grupp. Alla har jobbat på flitigt och alla planeringar har jobbats klart.

Eftersom det är påsk har eleverna fått höra berättelsen om Jesus död och uppståndelse. Många har också skrivit påskberättelser i grupp. Bra lärsituationer där eleverna lär sig tillsammans och lär av varandra. Det har varit härliga diskussioner i grupperna kring hur vissa ord stavas och om hur man exempelvis använder talstreck. Dessa berättelser läste de sedan upp för förskolebarnen. Det blev en bra träning i hur man läser med inlevelse, så att det blir intressant och spännande att lyssna på.

Veckan avslutades på härligt med matte- och engelskaspel och andra lekar och naturligtvis bad i poolen!

 

Tack alla för en underbar, spännande och händelserik säsong och ses igen nästa säsong!

Önskar personalen på Sanuk