Skip to content

Veckobrev 13 – Huay Yang

 

Veckobrev 13 – Huay Yang

Tänk att tiden går så fort när man har roligt! Ett helt läsår i Huay Yang är nu till ända.
Många dagar har förgyllts av inspirerande och goa skolbarn och deras familjer som gått hos oss under året.

Avslutningsdagen tillbringades på @ sea-restaurant som vanligtvis levererar maten till skolan. Både barn, föräldrar och släktingar var närvarande. Vi tackade av de kvarvarande barnen med stämningsfulla avslutningstal och sånger de själva önskat.
Alla barn framförde även en rörelsesång där de presenterade färgerna på engelska.
En mysig dag trots att vädret var ovanligt ruggigt. Sällskapet, nygräddade kanelbullar och pannkakslunchen gav en härlig stämning denna avslutningsdag!

Förskola/Förskoleklass/Skola
Under vår sista skolvecka fick våra lärarstudenter i uppdrag, att med stöd av oss pedagoger, lägga upp och driva undervisningen. Då de gjorde sin slutpraktik hos oss var det inga som helst problem. Det skötte uppdraget med beröm godkänt.
Den lilla gruppen av barn fick öva sig i att rimma med hjälp av en rimsaga, massera varandra och göra speglingsövningar parvis på morgonsamlingarna.
Under arbetspassen övade de yngre barnen på geometriska figurer genom att rita och skriva namnen på dem. De sökte också figurer i närmiljön. Barnen sjöng också flera rörelsesånger på engelska: “Head, shoulders, knees and toes” och “This is blue, this is red…”.
I ett rasande tempo slutförde de äldre barnen sina arbetsscheman. De var så snabba att de till och med hann med lite lektid med de yngre barnen. En mycket uppskattad belöning. Under lektiden tillverkade flera barn vackra rosor och tårtor av playdoo-lera.
På de äldre barnens arbetsscheman stod bland annat berättelseskrivande om ett valfritt tema. Den ena titeln blev till slut “Bankrånet”. En rafflande historia där bankrånarna till sist lyckads undkomma polisen. Engelska ord och fraser drillades också med lärarstudenten tills de satt som berget. En härlig och arbetsvillig stämning ända in i på sista dagen.

Vi tackar så mycket för ett mycket givande läsår och hoppas givetvis att vi får återse varandra på ett eller annat sätt i framtiden. Välkomna åter!

 

Pop Kan Mai, hälsar alla nöjda och glada pedagoger samt ledning