Skip to content

Veckobrev 13 – Hua Hin

Veckobrev 13 – Hua Hin

Vi började veckan med en ny kompis och handmassage. Mysigt att få smörja och knåda på varandras händer, spänningar släpper och vi slappnar av.

Tisdagens idrott hade ett lite annorlunda upplägg då det blev tipsrunda med frågor om allemansrätten. För att ta sig mellan frågorna skulle man göra olika rörelser, som att .gå skottkärra, springa eller göra situps. Efteråt blev det en bra diskussion om vad som är tillåtet eller inte i den svenska naturen.

På storsamlingen firade vi skärtorsdagen med äggmålning, äggstafett, äggpickning och påskkärringsrace. Det blev många glada skratt och en härlig stund tillsammans.

Vi avslutder veckan med gemensamt påskpyssel. Vi hittade godis i trädgården, tänka att påskharen har hittat ändå hit till Thailand.

Förskola / Förskoleklass

Det har varit påsk för hela slanten denna vecka. Vi har sytt kycklingar, skrivit påskkort och klippt och vikit långbenskycklingar. Vi har pratat om varför vi firar påsk och dansat till chickensong.

År 1-3

Ännu en rolig vecka har runnit iväg t o m så fort så att det har blivit påsklov.

Det har arbetats med klockan via appar. Det är en härlig känsla när man känner att man kan hel, halv och kvartar. Det har tränats ordförståelse i engelskan samt stavning. Några av de äldre eleverna har även haft glosor som läxa. Det har forskats om olika djur som man sedan ritat av och skrivit ned viktig fakta om.

Vi har även hunnit med att resonera om hur man kan skapa ett bra klassrumsklimat tillsammans. Att lyssna på varandra, prata när du har räckt upp handen, sitta på sin plats, hjälpa varandra och ge varandra positiva kommentarer. Mycket kloka barn!

År 4-9

Eleverna har jobbat flitigt med bland annat 1800-talets Sverige i historia, Romeo och Julia i engelska, kraft och rörelse i fysik, decimaltal i matematik, Norden i geografi, och barns rättigheter i samhällskunskap.

Vi har en helt fantastisk grupp elever, med fina kompisband sinsemellan.

Nästa vecka

Påsklov

Ha ett fint påsklov och ses igen på måndag v. 15!

 

Önskar personalen på Sanuk